Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
All About Dog Poop
Fire trinn til en sunn vekt for hunden

Fire trinn til en sunn vekt for hunden

5 min read
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Hunder kan leve lengre og friskere liv når de er i god form. Men akkurat som oss kan hunder av og til slite med å oppnå og vedlikeholde idealvekten. Her er fire oppnåelige trinn du kan ta for å hjelpe hunden til å holde seg sunn og frisk over lengre tid.

1. Riktig fôr gir god form

Et ernæringsmessig balansert fôr med riktig kalorinivå er avgjørende for en sunn vekt. Hold deg til porsjonsstørrelsene som anbefales av veterinæren, og bruk et målebeger for å være nøyaktig. Hvis hunden er med på et vektkontrollprogram, bør du servere to eller tre mindre måltider per dag i stedet for ett stort måltid. Dette vil bidra til å forebygge sultfølelse.

 

 

Råd om godbiter:

Godbiter er en del av forholdet ditt til hunden, men for mange godbiter av feil art kan raskt føre til en usunn vektøkning. Du kan redusere risikoen for overfôring med godbiter ved å:

  • Unngå fettholdige godbiter og matrester (de kan ofte virke som morsomme godbiter, men kan inneholde mange uønskede Kalorier – i tillegg har de feil ernæringsmessig form)
  • Prøv sunnere godbiter, som PURINA® PRO PLAN® Light Biscuits
  • Holde telling på hvor mange godbiter du gir ved å legge en godbit i en boks hver gang du gir hunden en godbit. Når dagen er slutt, kan du enkelt se hvor mye «ekstra» du har gitt.
  • Gi oppmerksomhet i stedet for godbiter når hunden tigger

2. Mosjon forbrenner energi

Aktivitet og lek er viktig for forholdet mellom dere, uansett om dere går på tur i skogen eller leker henteleken i parken. Det er også en morsom måte å hjelpe hunden til å gå ned i vekt og holde seg i form. Variasjon krydrer tilværelsen, derfor kan du prøve å variere rutinene på følgende måter:

  • Bruk leker for å gjøre turene med hunden morsommere – hvis hunden liker å hente ting, hvorfor ikke bruke en tennisracket til å slå ballen enda lengre?
  • Prøv å gå tur sammen med andre hundeeiere – når hunder leker sammen, forbrenner de ofte mer Kalorier
  • Vurder om du kan variere gårutinene – å endre ruten eller tempoet gjør turen mer spennende

Husk at gamle eller revmatiske hunder kanskje ikke er i stand til å mosjonere på samme måte. Rådfør deg med veterinæren om hva som er det beste tiltaket.

3. Følg med på vektent

Hvis du hjelper hunden med å gå ned i vekt, kan du sette noen oppnåelige mål. Det vil gjøre det enkelt og morsomt å måle hundens fremgang. Et godt mål du kan sikte mot er 2 % vektnedgang i uken. Du kan vurdere å lage et fremgangsskjema for hundens vekt, der du måler midjen og overvåker kroppsformen ved hjelp av kroppstilstandssystemet. For en mer offisiell og nøyaktig vurdering kan du avtale et besøk hos veterinæren.

4. Ikke gi opp

Hunder bør gå gradvis ned i vekt, det er en langsom prosess. Ikke la dette avskrekke deg eller hunden din. En gradvis nedgang er bra og medfører større sjanse for at vekten holder seg nede. PURINA® PRO PLAN® All Sizes Adult med OPTIWEIGHT® er et fôr med lavt Fett - og kaloriinnhold, laget av ingredienser som er nøye utvalgt for å bidra til å kontrollere appetitt og sultfølelse. Det er vitenskapelig sammensatt for vellykket og langvarig vekttap.

Med riktig ernæring, støtte fra veterinæren og en ny mosjonsrutine vil hunden kunne oppnå en sunn vekt, og dere kan begge få større glede av den fantastiske verdenen dere Lever  i.