Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Seniorhund med eier

Omsorg for gamle hunder

6 min read
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Akkurat som hos mennesker forandrer også hunder seg i kropp og sinn når de blir eldre. Men med riktig omsorg kan du hjelpe hunden til å nyte et godt liv gjennom hele alderdommen.

Hos de fleste hunder vil de første aldringstegnene vises rundt 7-årsalderen (tidligere hos store hunder og senere hos små hunder). De fysiske og atferdsmessige forandringene vil være ganske svake til å begynne med, men blir tydeligere ettersom årene går.

For å støtte den gamle hunden gjennom aldringsprosessen – og sikre at dere begge får mest mulig ut av livet sammen – kan du følge disse enkle rådene.

Hold hunden aktiv og i god form

Mosjon er akkurat like viktig for en gammel hund som for en yngre. Ved å holde på vanen med daglig aktivitet og lek, kan du bidra til at hunden holder seg i form, både mentalt og fysisk. Hvis hunden har mobilitetsproblemer eller medisinske problemer, kan du spørre veterinæren om beste måte å mosjonere på.

Stimulere sinnet

Det er ikke bare hundens kropp som trenger regelmessig mosjon. Sinnet trenger det også. Det er mange måter å gi den gamle hunden mental og visuell stimulering.

Du kan bruke spesiallagde leker som trener hjernen, eller du kan sørge for at hunden alltid kan se ut av vinduet og følge med på omverdenen.

En annen utmerket måte å få hjernen i gang på, er å gi turene variasjon og overraskelsesmomenter, selv om det bare innebærer å gå inn på en annen side av favorittparken.

Gå til veterinæren jevnlig

Regelmessige kontroller gjør det mulig for veterinæren å følge med på eventuelle endringer i den gamle hundens helse – og gjøre hurtige tiltak hvis det er nødvendig. Når hunden går inn i sine eldre år, bør du prøve å gå til kontroll minst to ganger i året.

Gi tilpasset ernæring

Når hunder blir eldre, endrer næringsbehovet seg. For å hjelpe hunden til å få mest mulig ut av livet som gammel, kan du bytte til et spesialformulert fôr, som PURINA® PRO PLAN® med OPTIAGE™.

I tillegg til at det har riktige mengder av de riktige næringsstoffene som bidrar til sunn aldring, inneholder fôret også spesielle næringsstoffer fra botaniske oljer som kalles mellomkjedede Triglyserider (MCT). Disse er påvist å forbedre hjernefunksjonen hos hunder over 7 år, og bidrar til at de holder seg oppmerksomme og lekne lenger.

De eldre årene av en hunds liv kan være en fantastisk tid for dere begge. Ved å følge disse rådene kan du bidra til å berike denne tiden, og holde hunden i god form så lenge som mulig.