Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Å mate valpen din

Å mate valpen din

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Fôret valpen spiser er en av de aller viktigste faktorene for at den skal holde seg sunn og frisk lenge. Du kan hjelpe valpen til å få en god start på livet ved å velge ernæring av høy kvalitet og etablere riktige fôringsvaner så raskt som mulig.

Spisetrening

Fôringstiden bør ses på som en mulighet til å trene valpen. Det er bra å lære hunden å vente mens du forbereder maten. Hvis du har flere valper, vil du kanskje se konkurranse og rivalisering om hvem som får spise først. Å lære dem å vente kan bidra til å ta bort noe av denne konkurransen.

Det er viktig å være disiplinert med fôringen fra en tidlig alder. Prøv å ikke gi etter når valpen maser om å få mat. Det betyr ikke nødvendigvis at den er sulten – du kan prøve å distrahere den med å leke, og deretter kan du fjerne matskålen til det er fôringstid.

Og aller viktigst – du må motstå trangen til å gi valpen annen mat, særlig rester fra middagsbordet. Menneskemat er faktisk ikke egnet for valper!

 

Porsjonskontroll

Det er alltid lurt å følge den anbefalte fôringsveiledningen på pakken så nøye som mulig, hvis ikke veterinæren anbefaler noe annet. Husk at anbefalt daglig mengde skal deles inn i tre måltider.

Tørt eller vått?

Tørrfôr anbefales til valper. Dette vil venne dem til å tygge før de svelger. Du bør sørge for at valpen alltid har tilgang til en vannskål, slik at den kan drikke av den i løpet av dagen.

Hva slags fôr du bør gi til valpen

Det meste av fôret som er tilgjengelig i butikkene, inneholder alle næringsstoffene valpen din trenger for et komplett og balansert kosthold, men du bør alltid sjekke ingrediensene når du skal velge fôr. Forsikre deg om at det inneholder proteiner, og at korn, f.eks. ris, er av god kvalitet. Du bør også sjekke energiinnholdet i fôret og hvor mye mineraler det inneholder.

PURINA® PRO PLAN® Puppy med OPTISTART® er vitenskapelig sammensatt for å gi valpen alle næringsstoffene den trenger for sunn vekst. Det inneholder OPTISTART®, en ingrediensblanding som inkluderer Råmelk  – et næringsstoff fra den første morsmelken som bidrar til å støtte valpens naturlige forsvar gjennom det første leveåret.

Se utvalget av hundemat her.