Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
valp som bader

Holde valpen hud sunn

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Tørr hud kan være et ekstremt smertefullt problem for valper. Så snart huden begynner å bli tørr, vil den også begynne å klø. Små valper vil ikke kunne stå imot denne trangen, og de kommer til å klø seg døgnet rundt.

Det kan være skadelig å tilfredsstille denne kløen. Å klø fører til sår i huden og blødning, noe som igjen kan føre til enda mer alvorlige hudproblemer.

Den gode nyheten er at det finnes en rekke trinn å ta for å minimere risikoen for tørr hud og holde valpens pels i god stand.

Børste valpen

Børsting av pelsen er noe av det beste du kan gjøre for å forebygge tørr hud hos valper. Hver gang du børster valpens pels, fjerner det tørre hudflak som ligger på overflaten. Disse hudflakene kan skape irritasjon hvis de får bygge seg opp, og til slutt vil denne irritasjonen føre til at hunden begynner å klø.

Børsting vil også stimulere til utviklingen av talgkjertler i valpens hud. Disse kjertlene er viktige for at hundens hud og pels skal holde seg sunn og frisk. Å børste valpen fra ung alder gjør at den venner seg til å bli stelt og bidrar til å gjøre det til en morsom og livslang vane.

Olivenolje

Olivenolje inneholder mange gode Fettsyrer som gir næring til hundens hud. Fettsyrer som Omega-3 er avgjørende for utviklingen av valpens hud og pels. Å tilsette noen få dråper i det daglige fôret kan utgjøre en stor forskjell, særlig hvis den allerede lider av tørr hud.

Valpesjampo

Valpesjampo kan støtte valpens hud mens den utvikler seg til en voksen. De fleste sjampoer inneholder en rekke ulike oljer og ingredienser som skal forbedre elastisiteten i hundens hud. Disse spesielle ingrediensene bidrar også til å reparere og gi næring til hud som kanskje er litt tørr.

Sørg for å bruke en sjampo som er beregnet på kjæledyr, ikke mennesker, når du sjamponerer valpen. Menneskesjampo er ikke laget for kjæledyr og kan føre til mer skade enn nytte. Spør veterinæren om å anbefale den dyresjampoen som passer best til hundens rase og størrelse.

Holde valpen hydrert

Det er viktig å holde hunden hydrert av en rekke grunner. En av grunnene er at en Dehydrert  valp vil kunne utvikle hudproblemer. Hudproblemer, som tap av elastisitet og rynker, er tegn på dehydrering. Hvis du legger merke til disse symptomene, bør du påse at hunden alltid har tilgang til friskt drikkevann. Hvis valpen din fortsatt ikke vil drikke, bør du ta den med til veterinæren, da det kan ligge et mer alvorlig problem bak dette.

Velge riktig mat

Hvilken type mat du gir valpen kan ha innvirkning på pelsens og hudens Tilstand . Hvis du ser etter et komplett hundefôr som dokumentert støtter sunn hud, bør du vurdere PURINA® PRO PLAN® Dog Puppy Sensitive Skin med OPTIDERMA®. Dette fôret er spesiallaget for å hjelpe valper med hudproblemer.

Hver porsjon bidrar til å redusere eventuelt ubehag i huden forbundet med matfølsomhet, takket være utvalgte proteinkilder (mer enn 90 % fra laks) og tillegg av hudfokuserte næringsstoffer som sink, essensielle Fettsyrer og A-, E- og B-vitamin.