Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Hudpleie for den voksne katten

Hudpleie for den voksne katten

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Katter er usedvanlig renslige dyr som av natur tar seg av det meste av stellet selv. Likevel trenger alle katter omsorg, og nesten alle liker å bli stelt av eieren sin.

Hvis du tar del i stellet av katten kan det bidra til å styrke båndene mellom dere, i tillegg til at du får sjansen til å se etter tegn på dårlig helse.

Fordelene med stell

I tillegg til å hjelpe dere med å knytte bånd, har katten flere helsemessige fordeler av å bli stellet. Stell bidrar til å:

  • • stimulere blodsirkulasjonen og forbedre musklene
  • • minimere størrelsen og mengden Hårballer i magen ved å fjerne løse hår
  • • jevne ut pelsen, forbedre de isolerende egenskapene og hjelpe katten å holde seg varm
  • • stimulere kjertlene ved foten av hvert hår som bidrar til å holde pelsen vanntett

Tips for stell av katten

Stell av katten bør være en del av den regelmessige rutinen, helst fra den er kattunge. Det er lurt å kjøpe stelleutstyr av god kvalitet som vil vare hele livet til katten. Kjøp utstyr som er beregnet på kort eller langt hår, alt etter hva du trenger. Du vil garantert ha behov for en børste, og kanskje spesielle verktøy som selges av dyrefrisører.

På katter med kort hår kan du bruke en fin kam av metall ukentlig. En børste med naturbust eller en gummibørste kan hjelpe med å fjerne døde hår. Du kan børste eller kjemme kattens hår forsiktig i den retningen håret vokser, og deretter bruke børsten til å børste pelsen i retning hodet før du glatter den ut igjen.

Langhårede katter kan børstes daglig med en børste eller spesialdesignet hanske. Eventuelle knuter kan løses opp med fingrene, eller de kan klippes forsiktig av ved å bruke en saks med butt ende eller et stelleverktøy. Hvis katten din ikke liker å bli stelt, kan du prøve å gi den godbiter eller belønninger mens du oppmuntrer den i starten, noe som snart vil få katten til å roe seg.

Hvordan ser en sunn hud ut?

Regelmessig stell av katten hjelper deg med å overvåke helsen på huden. Huden skal være rosa eller svart, avhengig av kattens individuelle genetiske historie. Den bør ikke ha skorper, kløe, flass, svarte eller hvite flekker, klumper eller kuler. Det bør ikke være infiserte eller betente områder. Pelsen bør være jevn og blank uten brukne hårstrå, hårløse flekker eller flass. Katten kan miste hår året rundt, men du kan forvente å se mer under røyteperioden om sommeren og høsten.