Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Slik støtter du kattens fordøyelse

Slik støtter du kattens fordøyelse

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

God fordøyelse er et av hovedelementene for utmerket helse. Ved å fordøye og absorbere alt det gode maten inneholder, kan katten ta opp alle næringsstoffene den trenger for å holde seg i toppform.

Symptomer på dårlig fordøyelse

Hvis katten ikke fordøyer maten som den skal, vil et av de vanligste symptomene være løs avføring, eller til og med diaré. Det kan hende at katten kaster opp, går ned i vekt, får matt pels eller virker likegyldig. Hvis du merker noen av disse symptomene og er bekymret for kattens fordøyelse, kan du kontakte veterinæren for hjelp.

Hva skal katter spise?

Katter er kjøttetere, og hele kroppen er tilpasset et kosthold basert på kjøtt. Tennene er utformet for å fange og rive i stykker byttet, og fordøyelsessystemet og forbrenningen er spesielt tilpasset høye nivåer av Protein  og Fett  fra kjøtt.

Katter trenger en viss mengde næringsstoffer som bare finnes i kjøtt, slik som aminosyren taurin og fettsyren arakidonsyre. Dette er grunnen til at katter ikke kan ha et vegetarisk kosthold.

Protein  av god kvalitet hjelper katten med å opprettholde en sterk muskelmasse, støtter sunn hud og pels, og er avgjørende for at det naturlige forsvaret skal fungere optimalt. Et balansert kosthold for katter vil også ha et optimalt innhold av Fettsyrer av høy kvalitet, inkludert Omega-3- og Omega-6-Fettsyrer, utvalgte fibre for fordøyelsen og vitaminer og mineraler for en god helse. Lettfordøyelige Karbohydrater er også en nyttig energikilde.

Slik støtter du kattens fordøyelse

Ved å bruke et fôr av god kvalitet bidrar du til å optimalisere kattens fordøyelse. Men hvis katten har følsom fordøyelse – eller bare milde fordøyelsesproblemer – kan du hjelpe ved å gi den et fôr som har følgende fordeler:

  • Fordøyelige ingredienser av høy kvalitet som reduserer belastningen på tarmen
  • Utvalgte proteinkilder som reduserer risikoen for uønskede fordøyelsesreaksjoner
  • Lettfordøyelige proteiner som bidrar til å forbedre toleransen for mat
  • Prebiotika som bidrar til å forbedre bakteriebalansen i tarmen
  • Fiber som støtter cellene og letter bevegelsen i tarmen

Oppdag fordelene ved gode bakterier

Probiotika (levende gunstige bakterier) kan også være nyttig for kattens fordøyelse. Spør veterinæren om PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora®, som dokumentert fremmer tarmhelsen og bakteriebalansen hos katter (særlig i stressede situasjoner). Det er også påvist å forbedre kvaliteten på avføring hos kattunger.