Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
What to Feed a Kitten
Ingefærkatt som klatrer i et tre

Merke kattungen med mikrobrikke

1 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

En av de enkleste måtene å holde kattungen trygg på, er å merke den med mikrobrikke. En mikrobrikke er ufarlig og permanent – og øker sjansen betraktelig for å gjenforenes med kattungen igjen hvis den forsvinner eller blir stjålet.

Den enkle prosedyren

Veterinæren setter inn en liten mikrobrikke på størrelse med et riskorn under huden mellom kattens skulderblader. Prosedyren er rask, og skaper ikke mer smerte enn en injeksjon. Katten vil ikke kjenne mikrobrikken, og den vil sitte der resten av livet.

Slik fungerer mikrobrikker

Hver mikrobrikke inneholder en unik kode på 15 siffer. Dette lagres i en nasjonal database med eierens navn og kontaktopplysninger. Hvis katten blir funnet, kan hvem som helst som skanner brikken komme i kontakt med deg. Mens tradisjonelle halsbånd og merker lett kan falle av, er mikrobrikker permanente og gir ro i sjelen hele livet.

Ekstra sikkerhet for hjemmet

En annen fordel med mikrobrikker er at de kan hindre uønskede fremmede katter i å bruke katteluken. Spesielle mikrobrikkeaktiverte katteluker gir kun adgang til katter med mikrobrikker hvor nummeret gjenkjennes.

Hvis du vil vite mer om merking med mikrobrikke, kan du kontakte veterinæren.