Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
How to Groom a Kitten
Stell av kattungen

Stell av kattungen

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Katter er ekstremt hygieniske vesener, godt kjent for å ta hånd om sitt eget stell. Det er likevel viktig å hjelpe kattungen med å stelle seg fordi det vil bidra til å legge grunnlaget for tilknytningen dere imellom, og det gir deg også mulighet til å se etter tegn på dårlig helse.

Å stelle kattungen fra tidlig alder gjør også at den venner seg til å bli regelmessig håndtert, noe som vil gjøre det lettere med besøk hos veterinæren senere i livet.

Fordelene med stell

Stelling stimulerer ikke bare sirkulasjonen og gir bedre muskeltonus, men reduserer også Hårballer ved å fjerne løse hår før de blir svelget. Det stimulerer også kjertlene ved hårrøttene, gjør pelsen vanntett og jevner den ut slik at de isolerende egenskapene forbedres.

Hvordan steller du kattungen

Dette er avhengig av kattungens rase, samt også hvor lang pelsen er. Pelsen til kattungen vil være kortere, mykere og mer dunete enn hos en voksen katt, men den blir grovere med tiden.

Det er best å venne kattungen til å bli stelt i tidlig alder, i stedet for å vente til den blir eldre. Dette hjelper den å bli vant til stell, slik at den kan nyte det fullt ut. Stell alltid kattungen på et sklisikkert underlag for å gjøre opplevelsen mer behagelig.

Den gode nyheten for eiere av korthårede kattunger, er at de bare trenger en kjapp runde med en lett børste eller kam en gang i uken. Benytt muligheten til å sjekke kattungens ører, øyne og munn, og undersøk huden for Parasitter , sår, kuler eller klumper.

Langhårede raser vil trenge daglig pleie med riktig type utstyr – spør oppdretteren eller kattefrisøren om råd. Før du begynner bør kattungen få lov til å snuse på børsten. Ofte vil den gni ansiktet mot børstehårene, noe som er et godt tegn. Etter at du har klappet kattungen en stund, kan du starte å børste den forsiktig, til å begynne med langs siden av kroppen. Etter et par minutter kan du stoppe å børste og fortsette å klappe igjen hvis stellet er vanskelig. Alt dette bidrar til å styrke båndet med kattungen.

Når katten er komfortabel med hvordan det føles å bli stelt, kan du begynne å børste magen, halen, ørene og andre følsomme områder. Vær så forsiktig som mulig, og la de første øktene være korte.

Sjekke kattungens helse mens du steller den

Når kattungen er avslappet og nyter stellet, kan du forsiktig kjenne på potene og undersøke klørne. Sjekk ørene til kattungen, og åpne munnen forsiktig for å undersøke tennene og tannkjøttet.

Når kattungen har lært seg rutinen, kan du ta den med til bordet der du ønsker å stelle den som voksen. Den vil raskt forbinde dette stedet med å bli stelt og belønnet, noe som gjør det mye enklere å sjekke kattens helse med jevne mellomrom senere i livet.