Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Ingefær katt på fanget til eieren.

Ta vare på den eldre katten

4 min read
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Selv om katter betraktes som gamle fra 7-årsalderen, er det ingen grunn til at de ikke skal kunne leve et godt liv i mange år etter denne alderen.

Faktisk er gjennomsnittlig levetid for katter nå på over 14 år, noe som betyr at mange katter vil være gamle over halvparten av livet. Denne artikkelen tar for seg hvordan aldring virker på katter, samt noen av de viktigste tingene du kan gjøre for å hjelpe den gamle katten din å holde seg i god form så lenge som mulig.

Hvor gammel er katten i menneskeår?

 Kattens alder       Tilsvarende alder hos mennesker

 7                           44

 8                           48

 9                           52

 10                         56

 11                         60

 12                         64

 13                         68

 14                         72

 15                         76

 16                         80

 17                         84

 18                         88

 19                         92

 20                         96

 21                        100


Slik virker aldring på katter

Ettersom katten din blir eldre, vil du begynne å legge merke til noen av aldringstegnene i listen under. Og akkurat som hos mennesker vil disse tegnene bli mer merkbare ettersom årene går.

 • Lavere aktivitetsnivå
 • Mindre interessert i å være ute
 • Lengre søvnperioder
 • Svakere naturlig forsvar
 • Redusert appetitt eller mer kresen
 • Mindre leken
 • Mer vokalisering
 • Steller seg mindre

Holde den aldrende katten sunn

Ettersom katter reduseres naturlig med alderen, er det viktig for eiere å hjelpe dem med å holde seg aktive i både kropp og sjel.

Regelmessig lek er en av de beste måtene å oppnå dette på. Ved hjelp av leker, som en mus med kattemynte eller en lekestang, kan du aktivere kattens muskler, ledd og reflekser. Du vil også bidra til å holde kattens hjerne stimulert og oppvakt.

  Leker som inneholder fôr er også et flott hjelpemiddel til å holde kropp og hjerne i aktivitet. Siden de fører til at katten må jobbe hardere for godbitene, kan de også bidra til å vedlikeholde en sunn vekt ettersom kattens aktivitetsnivå faller med alderen.

  Hvordan kan ernæring hjelpe?

  Når kroppen og livsstilen begynner å endre seg med alderen, vil også kattens næringsbehov endre seg. Et spesialformulert fôr som PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+ kan hjelpe med å håndtere utfordringene aldring fører med seg og holde eldre katter i god form.

  Fôret inneholder Longevis , en unik næringsblanding som dokumentert forlenger sunn levetid hos katter på 7+ år med ett år i gjennomsnitt. Blandingen inneholder høye vitaminnivåer for å støtte forsvars-, nyre- og fordøyelsessystemet, i tillegg til balanserte mineraler for sunne urinveier.

  PURINA® PRO PLAN® har to typer fôr som er beriket med næringsblandingen Longevis . Finn ut mer om hvert av dem nedenfor:

  • PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+