Fôring og ernæring i alle aldre

Fôring og ernæring i alle aldre

Som alle familiemedlemmene, trenger katten din et balansert kosthold for å bli en lykkelig og sunn katt. Slik som mennesker er alle katter ulike, så hvordan kan du sørge for at katten din får ernæringen han trenger ?

Få gratis vareprøve

Kattunger

Kattunger er små energikuler og de trenger ernæring som kan holde følge med dem. Når kattungen er tre til fire uker gammel, er han klar til å gå over til fast føde med en spesialtilpasset oppskrift som for eksempel Friskies® Junior. Katter under ett år, bør få mat som er tilpasset for kattunger som er full av kalorier og andre næringsstoffer som vil hjelpe katten med å vokse seg stor og sterk.

Opp til en alder av 6-8 uker, vil en katt ønske å spise 3 ganger om dagen, og etter dette bør to ganger om dagen være nok. Ernæringsveiledning for riktig mengde mat vil være merket på pakningen.

Voksne katter

Etter at katten er over ett år, er det på tide å gjøre overgangen fra kattungemat til mat for voksne katter – siden alle disse ekstra kaloriene vil gjøre han overvektig. Friskies har rett variasjon av næringsstoffer for de fleste voksne katter – slik som vitaminer og andre gode ting – og vil hjelpe katten med å holde seg frisk og lykkelig i sine hverdagslige eventyr.

Følg med på din katts vekt

Det er fristende å gi din katt masse godsaker, men hold et øye med katten din slik at katten ikke blir overvektig da dette kan gjøre han syk.

Alle katter er forskjellige, og noen vil være naturlig større enn andre. Om du er bekymret for din katts vekt, sjekk ribbeinene. Det skal ikke være mulig å se de (hvis du kan, kan dette bety at han er undervektig), men du skal enkelt kunne kjenne de.


Hvis din katt er overvektig, mater du han kanskje med litt for mye god mat. Katter er territorielle dyr, og de kan derfor utvikle en vane for å overspise i hjem som har mer enn et dyr. Hvis du har flere dyr, prøv å mate de på forskjellige tidspunkt og bruk ulike boller når du mater de.

Din veterinær vil også kunne hjelpe deg med å få din katt tilbake til sin ideal vekt.

Ved å ta deg tiden til å finne det beste kostholdet for din katt, kan du hjelpe han med å leve et langt og lykkelig liv som en del av ditt lykkelige hjem.

 • Leker katten din vil like

  ​Gode ideer til leker som stimulerer katten din.

  Finn ut mer

 • Vanlige spørsmål og råd om kattens helse

  ​Svar på dine spørsmål

  Finn dem her

 • Helsesjekk

  En rask guide til sjekking av kattungens helse

  Finn ut mer