Skape et hjem

Skape et hjem

Har du alt du trenger for å skape et Friskies-hjem for katten din?
Våre tre trinn nedenfor vil hjelpe deg med å sørge for at deres starter på riktig pote sammen hjemme.

Trinn 1

Hjemmet ditt er nye omgivelser, og katten din må føle seg trygg. En seng er viktig, ikke bare til å sove i men også som et fristed hvor han kan trekke seg tilbake til for å hvile. Sengen bør være varm, tørr og komfortabel, og plassert i en rolig del i huset borte fra andre kjæledyr og barn. Du må sørge for at katten har en kattedo, en matskål og en vannskål, og katten må få vite at dette kun er hans. Vis katten din hvor de er, og ikke flytt dem rundt slik at han kan ha et referansepunkt.

Trinn 2

Skap et hjem fylt med moro og trygg underholdning for katten din. Katten din vil sette pris på steder han kan utforske, sofaer og stoler å klatre på, leker og et rom med utsikt som vil hjelpe ham til å utvide sine horisonter uten å forlate huset. Kjøp eller lag en klorestamme for din lille eventyrer, med stenger å klatre på, hull å utforske og et sted å hvile på. Klorestammene er et utløp for grepsinstinktet deres, slik at de ikke vil kvesse klørne sine på møblene eller teppene dine.Tenk også på leker du og katten din kan ha det moro med. Lek er perfekt for å tilbringe tid sammen med ham slik at dere kan knytte bånd. For å få flere lekende forslag på hvordan du gjør livet lysere for deg og katten din, kan du ta en titt på lek-avsnittet. Interaktive leker som baller de kan jage og myke leker som henges på dørene vil gi ham noe å holde på med når du ikke er hjemme.

Trinn 3

Det er bedre å holde katten hjemme de første to eller tre ukene til han begynner å føle seg som hjemme. Hvis du etter dette har bestemt deg for å slippe ham utendørs, må du sørge for at vaksinasjonene er oppdaterte hos veterinæren, og ta deg tid til å vise ham verden utenfor gradvis. Hvis du har en hage og bor i et rolig område kan det være smart å montere en låsbar katteluke. Da kan katten gå ut og komme tilbake når han vil. Du bør imidlertid sørge for at katten din er merket med en ID-brikke med adressen din og veterinærens telefonnummer. Vi anbefaler også at han får et halsbånd med refleks slik at sjåfører kan se ham når det er mørkt ute.

 • Leker katten din vil like

  ​Gode ideer til leker som stimulerer katten din.

  Finn ut mer

 • Vanlige spørsmål og råd om kattens helse

  ​Svar på dine spørsmål

  Finn dem her

 • Helsesjekk

  En rask guide til sjekking av kattungens helse

  Finn ut mer