Gjør hjemmet ditt klart for din katt

Gjør hjemmet ditt klart for din katt

Når du skal flytte en katt til et nytt hjem, ønsker du å skape en varm velkomst og et rolig sted for katten til å slå seg til ro. Enten du vurderer å få en kattunge eller å adoptere en voksen katt, vil disse nyttige tipsene hjelpe deg å få ditt hjem klart for et nytt familiemedlem.

Få gratis vareprøve

Få din katts synspunkt

Sett deg ned ved kattens øye-høyde og ta en titt på hva din katt vil se på hver dag. Se spesielt etter elektriske plugger og ledninger som katten kan synes er interessant – i tillegg til småting og vaskeprodukter, og flytt dette slik at han ikke kan få tak i disse tingene.

Noen vanlige planter og blomster (inkludert liljer og noen bregner) kan være skadelig for katten. Sjekk opp potteplanter på Internett, og hvis du har noen du er usikker på, er det antageligvis best å finne et nytt hjem til de – i tilfelle din katt skulle bli fristet til å prøve det som en snacks.

Gi katten litt plass

Katter er skapninger av komfort, og trives best når de har et fint og koselig sted å sove, så finn gjerne en fin plass hvor han kan krølle seg godt sammen. Gi han også en god del plass hvor han kan være alene den første tiden du tar han med til sitt nye hjem – kanskje et helt rom.

Finn tid til å leke

Når katter ikke sover, er de ofte fulle av energi, så katten din vil ønske å ha noe som kan underholde han. Gi han et godt utvalg av katteleker som han kan leke med. Noen ganger er hjemmelagde leker de beste – du vil bli overrasket over hvor lenge et sammenkrøllet papir kan holde din katt (og deg) underholdt.

Velge riktig kattedo

La oss bli litt møkkete og snakke om katte-do. Katter din har behov for å gjøre fra seg et sted. Noen gjør det ute, mens andre har behov for en kattedo inne. Å velge riktig kattedo vil hjelpe til med å holde det rent og pent. Hvis du adapterer en voksen katt, vil han et ønske om en større boks, med rom til å bevege seg og grave i. Hvis du har en kattunge, velg en mindre og grunnere boks slik at kattungen enkelt kan klatre ut og inn i den.

Katter kan være kresne skapninger, så det kan ta noen forsøk før du finner den rikige kattedoen for din katt. Det er best å starte med en uparfymert, klumpebasert kattesand da dette er den typen de fleste katter foretrekker.

Finne et ‘klorested’… eller tre

Katten din vil ha behov for å spisse sine klør nå og da, og du ønsker ikke at han skal gjøre det på møblene. Invester i noen ‘kloresteder’, gjerne vertikale og horisontale stativer/brett, og sett de rundt i huset hvor han lett kan finne de. Flere klorestativ vil være billigere enn å kjøpe ny sofa eller gardiner.

Hva er det til middag?

Kattunger ønsker å spise noe, og det er viktig at du gir rett mat til katten din. Pass på å gi katten din mat som er rett for hans alder da kattunger og voksne katter har veldig ulike næringsbehov. Friskies er tilgjengelig i et utvalg av oppskrifter som er tilpasset med riktig ernæringsbehov basert på din katts stadige i livet. Selv om din katt kanskje har mest lyst til å spise av ditt fineste porselenservise, er det ikke nødvendig – keramikk eller metall mat – og vannbolle er best.

La katten din se ut som på sitt beste

Når du handler inn ting for ditt nye familiemedlem, ta gjerne med en børste og en saks til å klippe klørne. Det vil ikke bare få din katt til å vise seg på sitt mest kjekkeste, men det vil også holde møblene frie for kattehår og kloremerker.

Hente din katt

Når du skal hente hjem din katt, pass på at du har en god og sterk “kattebærer”. Dette vil beskytte katten din på vei til sitt nye hjem, og ved å introdusere din katt til denne bæreren på et tidlig stadige, vil senere veterinærturer bli enklere.

Ved å bruke litt tid på å gjøre hjemmet ditt klart for din katt når han kommer, vil han raskt føle seg hjemme i sitt nye lykkelige hjem.

 • Galleri

  ​Videoer, bakgrunner, nyhetsbrev. Du finner dem i galleriet vårt!

  Vis og del

 • Vanlige spørsmål og råd om kattens helse

  ​Svar på dine spørsmål

  Finn dem her

 • Friskies-løftet

  ​Vår forpliktelse overfor katteeiere

  Finn ut mer