Lykkelig katt, lykkelig hjem

Lykkelig katt, lykkelig hjem

En lykkelig katt gir et lykkelig hjem. Enten du skal adoptere en katt, få en ny kattunge eller flytte med en katt, her er noen nyttige tips om hvordan gjøre ditt hjem til din katts paradis.

Få gratis vareprøve

Hva gjør en katt lykkelig?

Bortsett fra næringsrik mat og rent vann, er det noen ting alle katter trenger. Øverst på listen av hva som gjør en katt lykkelig, er en stille plass hvor katten kan gjemme seg, et varmt sted å sove og høye ting den kan klatre på. Katter er generelt ganske gode på å være for seg selv, men sjekk at disse tingene er enkelt for katten din å finne.

Gi katten litt avstand

Alle katter har noen ganger behov for litt avstand og plass for seg selv. Hvis katten din gjemmer seg, er det stor sannsynlighet for at han kun ønsker å ha litt «meg-tid». La han være i fred – han kommer frem for litt oppmerksomhet (eller mat) når han er klar.

Respekter også hans behov for avstand når han spiser, sover eller leker. Han er antageligvis ikke i humør for oppmerksomhet ved disse tilfellende – antageligvis ville du heller ikke like om han plager deg når du spiser eller sover.

Les kattens kroppsspråk

Når du ønsker å kose med katten, få hans oppmerksomhet ved å strekke ut hånden din og stryk han forsiktig. Hvis han liker det vil han antageligvis male eller lukke øynene sine, og da kan du fortsette å kose. Hvis han vifter med halen, kan dette være et signal om at han ikke er i rett humør og det er best å la han være i fred. Når du leker eller grer katten din, følg med på signalene som han sender. Hvis det er en ting katter er kjent for, så er det deres tendens til å endre sinn og humør.

Finn tid til lek

Leketid er ikke bare gøy for katten din, men er også viktig for å hjelpe han å vokse, så ta deg litt tid hver dag til å leke med han. Han trenger også et godt utvalg av katteleker å velge fra for å holde seg underholdt. Når du skal ut og katten skal være alene hjemme, pass på at det er et utvalg av leker rundt i huset som er enkelt for han å finne.

Vis han at han er elsket

Viste du at det er mulig å snakke «kattespråk»? Ikke alle katter mjauer, men alle katter bruker øyekontakt og kroppsspråk for å fortelle deg hva de tenker. Når katten din ser på deg og gir deg et sakte blunk, er dette hans måte å fortelle at han er glad i deg. Hvis han gjør det, gjør det samme tilbake. Det er bare høflig, tross alt…

 • Leker katten din vil like

  ​Gode ideer til leker som stimulerer katten din.

  Finn ut mer

 • Vanlige spørsmål og råd om kattens helse

  ​Svar på dine spørsmål

  Finn dem her

 • Helsesjekk

  En rask guide til sjekking av kattungens helse

  Finn ut mer