Tips til lek

Tips til lek

​Med sine lekende slag og snert med halen utstråler kattunger vitalitet. Lek er en perfekt mulighet for deg til å være sammen med kattungen og knytte bånd, og lek vil også hjelpe katten din til å forbedre øye-til-pote-koordinasjonen.

Få gratis vareprøve

Vitalitet

Du kan holde katten full av energi og ved god helse, både innvendig og utvendig, ved å lage en hinderløype. La katten lære seg hindrene en etter en før du til slutt tar ham med gjennom hele hindreløypen. Det kan ta litt tid før katten lærer seg alle trinnene, men vær tålmodig og husk at tiden dere tilbringer sammen skaper et ekte bånd mellom dere.

Du kan også improvisere nye trinn. Sørg for at de er trygge for katten din. Husk at du ikke må gi en belønning direkte fra hånden din: legg en bit tørrmat på gulvet etter de har utført hvert hinder.

  Dette trenger du for å komme i gang:

  • En ring av noe slag, for eksempel en rockering.
  • En tom pappeske
  • En kattetunnel (det kan du kjøpe i butikken eller lage selv med tepper og stoler)
  • En stol eller klorestamme
  • Friskies® tørrfôr

Trinn 1

Det første hinderet er ringen. Plasser ringen litt over gulvet med katten på en side, og en smakfull Friskies® tørrfôr på den andre. Når katten din hopper gjennom ringen, vil han få belønningen sin!

Trinn 2

Lag et hinder med den tomme pappesken, med katten på en side og belønningen på den andre, og deretter får du katten til å hoppe over den.

Trinn 3

Det tredje hinderet er kattetunnelen. Før katten gjennom tunnelen med en Friskies© tørrfôr. Husk å gi den belønningen på slutten.

Trinn 4

Fullfør løypen med å få katten til å hoppe opp på en liten krakk eller stol, og belønn ham med en siste Friskies © tørrfôr.

Lære å oppføre seg

Etter hvert som du blir kjent med kattungen din, vil du legge merke til at han utvikler sin egen personlighet og atferdsmønstre i veldig tidlig alder. Mors og søskens påvirkning og hans samspill med mennesker vil bidra til å avgjøre hva disse mønstrene blir.

Ikke la kattungen leke med hendene dine. Dette vil gjøre en hånd i bevegelse til en leke, og det kan føre til vonde kloremerker etter hvert som kattungen vokser. I stedet bør du oppmuntre kattungen til å leke med lekene sine, siden dette vil stimulere lysten til å leke og hjelpe ham med å bli en lykkelig og intelligent katt. Hvis du gjør lek til en del av den daglige rutinen din vil det ikke bare gjøre dagen din bedre, det vil også stryke båndet mellom dere.

Endringer i leken

Etter omtrent fem måneder vil kattungen begynne å leke mindre. Noen atferdsforskere sier at grunnen er at de har nådd enden av en læreperiode. Men med riktig oppmuntring og regelmessig leketid kan dere fortsette å dele lekende øyeblikk i mange år fremover.

I tillegg til at leken bringer glede til begge livene deres og styrker båndet mellom dere, vil den også få kattungen til å gløde av helse og vitalitet ved å fremme øye- og potekoordinasjonen.

Fordi kattunger er så smarte kan de læres opp til å utføre triks, for eksempel å sitte på bakbeina. Med litt tålmodighet, masse ros og smakfulle Friskies© tørrfôr-belønninger, vil du og katten din elske å øve på triks sammen.

De riktige lekene

Selv de enkleste ting kan gjøre livet lysere for deg og kattungen din. En bordtennisball eller sammenkrøllet papir kan gi flere timer med moro og underholdning. Bare sørg for at du ikke bruker objekter som er små nok til å svelges, slik at kattungen kan leke fritt uten at du trenger å bekymre deg.

For å få flere lekende forslag på hvordan du gjør livet lysere for deg og kattungen din, kan du ta en titt på lek-avsnittet.

Både kattunger og voksne katter har en sunn nysgjerrighet for papirposer. Sørg for at plastposer er utenfor rekkevidde, slik at de kan leke på en trygg måte. Klatrestativer og klorestammer er gode underholdningskilder, og du kan spare møblene dine ved å gi kattungen noe han kan kvesse klørne sine på.

 • Med din katts øyne

  Vet du hvordan katten din ser på verden?

  Ta quizen vår!

 • Vanlige spørsmål og råd om kattens helse

  ​Svar på dine spørsmål

  Finn dem her

 • Helsesjekk

  En rask guide til sjekking av kattungens helse

  Finn ut mer