Forberede hjemmet ditt | Valpens hjørne | PURINA® Friskies®

Forberede hjemmet ditt

Forberede hjemmet ditt

Forberede hjemmet ditt

Så, du har funnet den perfekte valpen og hele familien har forelsket seg i den. Nå er det bare å vente til de er gamle nok til å komme hjem med deg og starte sitt nye familieliv. Mens du venter er det imidlertid ting du kan gjøre rundt i huset for å sikre at det er trygt, sikkert og innbydende for det nye familiemedlemmet.

Det å forlate både mor og kullsøsken kan være et stort steg for en ung hund, og det kan være en tid med mye stress. Det er en god idé å spørre oppdretteren om du kan legge fra deg et gammelt klesstykke med lukten din i sengen til valpekullet et par dager før du kommer og henter den. Dette vil gi den nye valpen en velkjent lukt sammen med de nye severdighetene, luktene og lydene i deres nye hjem.

Det neste trinnet er å gjøre hjemmet ditt valpesikkert. En ny valp vil, i likhet med et småbarn, være fascinert av alt. Det er derfor viktig at du ser hjemmet ditt fra deres perspektiv. Det er en veldig god ide å montere fester på kjøkkenskap og trygt rydde bort elektriske kabler. Det er også lurt å rydde vek barneleker og andre ting som kan tygges eller svelges.

Hvis du behandler det nye familiemedlemmet som om det var et lite barn, vil ikke ting gå veldig galt.

Choisissez une activité...
Tennis ball

En komfortabel kurv

For å sove fredelig, vil det nye familiemedlemmet trenge en kurv, gjerne med vaskbart sengetøy. Få barna til å hjelpe deg med å sette opp kurven på et varmt, tørt sted, uten trekk. For unge valper vil en tikkende klokke eller en rolig radio i nærheten være beroligende og gjøre det lettere for dem å slappe av.

Diving ball

En flaske med varmt vann

Et annet triks når det gjelder å holde en ny valp rolig og avslappet er en varmtvannsflaske pakket inn i et håndkle som plasseres i kurven. Dette simulerer en mors varme og hunden vil snart være sammenkrøllet og søvnig. Dette kan være veldig effektivt mht. å få dem til å slappe av etter en spennende dag med utforskning.

Fetch ball

Et fredelig område med enkel tilgang til vann

De første 12 månedene vokser valper så fort at de lett kan forbrenne dobbelt så mange kalorier som en voksen hund. Måltider er derfor veldig viktige for en ung valp. Unngå fristelsen til å leke med dem mens de spiser (vi vet hvor vanskelig det kan være).