Trim for små hunder

Dressurtips for små hunderaser

Slik får du frem de beste sidene av den lille hunden din med enkle, belønningsbaserte dressurtips
Tiden du bruker på å more deg med den lille hunden din kan også brukes til å innføre grunnleggende trening. Dette betyr at du belønner ønsket atferd og ignorerer (men ikke straffer) uønsket atferd. Med tid og tålmodighet vil hundens gode oppførsel bli en vane, og tiden dere tilbringer sammen vil være enda mer fornøyelig.
Liten hunderase med ball

Starte tidlig

Små hunderaser har ofte sterk personlighet som kan gjøre det utfordrende å dressere dem. De har også en overraskende høylytt bjeffing, så det er viktig å sosialisere små hunder fra ung alder. Ideelt sett de første 15 ukene, det er nemlig da hundene er mest åpne for å ta til seg nye erfaringer.

Forstå sosialisering

Sosialisering innebærer at den lille hunden skal bli vant til nye lukter og lyder mens den fremdeles er valp. Dette gjelder alt fra å møte nye mennesker og leke med andre hunder til å ignorere lyden av støvsugeren og kunne gå rolig i travle gater. Hvis du ofte bruker offentlig transport, må hunden lære å reise med tog eller buss uten å bli stresset. Og hvis hunden blir alt for opphisset når den treffer nye mennesker, kan du prøve å lære den et triks til distraksjon, som å gi labb eller bukke, i stedet for å mase på at den skal legge seg ned.

Image
Image
Med tid og tålmodighet blir hundens gode oppførsel forvandlet til vaner, så dere får det enda hyggeligere når dere er sammen.

Enkle dressurtips

Trening av en liten hund begynner med enkle kommandoer: ‘bli’, ‘kom’ og ‘slipp’ – de to sistnevnte er svært viktige. ‘Kom hit’ kan føre hunden vekk fra farer, og ‘slipp’ kan hindre hunden fra å spise noe som er giftig. Vær konsekvent med ordene du bruker for hver kommando, og kontroller stemmeleiet.

Prøv trening med "klikker"

Dette kombinerer en lyd som den lille hunden vil kjenne igjen og en belønning for riktig adferd. Men det krever litt øvelse og god timing, fordi det er klikkelyden som skal være belønningen for at hunden har gjort det du ville. Bli med på et dressurkurs for å lære mer.

Velge belønning

Hvis du vil belønne hunden med godbiter, bør du bruke veldig små biter, gi én bit om gangen, og trekk dem fra hundens daglige matkvote. Og ikke glem kos og klapping når hunden følger ordre, den vil elske den positive responsen.

Forhindre separasjonsangst

Separasjonsangst kan være et problem, men det finnes ting du kan gjøre under oppveksten for å unngå at hunden din lett blir nervøs som voksen. Du kan for eksempel inkludere separasjonsøvelser i grunntreningen. Bruk trappeporter for å venne hunden til å være alene i et rom uten å bli stresset. Plukk opp nøklene eller jakken en gang i blant uten at du skal gå ut, så lærer hunden at disse tingene ikke alltid betyr at du forsvinner. Når du forlater huset, må du sørge for at hunden har et komfortabelt sted å sove, masse friskt vann og noen leker eller lignende så den ikke kjeder seg.

Kombinere trening og mosjon

Opptrening kan også skje under turer og lek. Forsiktig tautrekking lærer hunden å dele. Henting av leker lærer hunden at den skal komme tilbake. Du kan til og med lære den lille hunden å tisse på kommando, hvis du roser den så snart den starter å tisse og belønner den rett etterpå. Hvis du bor i urbane omgivelser, er det lurt å la hunden leke i åpne omgivelser så ofte som mulig. Der er det ofte flere distraksjoner, så det passer bra for at du og hunden din kan teste ut nye kommandoer.

Oppdag utvalget
The right food for your small dog
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget