For til små hunder

Fôring og planlegging av måltider for små hunderaser

Slik gjør du måltidene til en fornøyelig opplevelse for en liten hund, på alle stadier i livet
Det er mye variasjon i kroppsformen og størrelsen til de små hunderasene, så det tar ofte litt tid å finne riktig fôrprogram for hunden din. Svært små raser, som pommeraner og chihuahua, har andre behov enn de større småhundene, som foxterrier og bichon frise. De fleste små hunderaser forbrenner kalorier raskere enn større raser, så det er viktig å gi dem nok mat.
Liten hund spiser

Nesten voksen

Små hunder regnes for å være fullt utvokste, "voksne" hunder fra de er omtrent 10 måneder. De forblir voksne til de er omtrent 8–9 år gamle, etter det regnes de for å være "seniorer". Dette er ganske forskjellig fra store hunderaser, der visse raser regnes for å være seniorer helt fra de er 6 år gamle. Når du har funnet ut omtrent hvilken vekt og størrelse den lille hunden din skal være i sitt nåværende livsstadium, er det ditt ansvar å fôre hunden på en måte som gir god helse og trivsel. Veterinæren din kan gi mer spesifikke råd..

God porsjonskontroll

Mange små hunder er fornøyde med våtfôr eller tørrfôr, og begge har et balansert næringsinnhold. Det er derimot svært viktig å kontrollere porsjonsstørrelsen for en liten hund, og det er også en god idé å velge et spesielt fôr til små hunderaser – små biter er mye enklere å tygge og svelge for små munner..

Image
Image
Små hunder har unike næringsbehov, så de trenger et fôr som har riktig næringsinnhold for de raske metabolismene deres.

Velge riktig mat

Komplette tørrfôrdietter er enkle å måle opp og har vanligvis lenger holdbarhet etter at posen er åpnet, noe som selvfølgelig er praktisk. Noen små hunder foretrekker et saftig måltid, da passer komplette våtfôrdietter bra og det er enkelt å holde styr på porsjonene med enkeltporsjoner pakket i pose. Hvis du velger å legge til tørre biter i våtfôret, må du huske å justere totalmengden tilsvarende, slik at du ikke overfôrer hunden.

Unngå overfôring

Faktisk er det lettere enn man skulle tro å gi for mye mat til små hunderaser. Når du vet hvor mye den lille hunden bør spise, fordeler du denne mengden forsiktig i to eller tre porsjoner. Unngå å fôre den lille hunden oftere enn dette, ellers kan resultatet bli at den alltid er på jakt etter mat. Hvis du gir hunden snacks eller lignende, bør du fjerne tilsvarende mengde mat fra dagens fôrmengde. Det er viktig at snacks og belønninger ikke utgjør mer enn 10 % av hundens daglige energiinntak..

Sikre at kresne hunder er glade hunder

Enkelte små hunder kan være kresne, også når de får svært små porsjoner, men lever likevel et sunt liv. Men hvis hunden din går ned i vekt eller pelsen virker matt, bør du ta kontakt med veterinæren. I mellomtiden bør du gi hunden rent vann til måltidene, særlig hvis den spiser tørrfôr. Hvis du gir hunden våtfôr, kan du forsøke å varme det litt før servering. Dette frigjør aromaene i maten, og kan hjelpe hunden med å få lyst til å spise. Sørg til slutt for å fôre hunden på et rolig sted uten forstyrrelser.

Tilpasse dietten for små hunder

Hvis den lille hunden din ikke spiser opp maten sin, kan du prøve en ny oppskrift. Endringer i hundens diett skal utføres gradvis, ved å bytte ut ett enkelt måltid hver dag i tre dager med det nye fôret. Hvis den liker den nye maten, gir du to måltider med det nye fôret hver dag i tre dager til, og så videre, helt til byttet er gjennomført. Små hunder har ofte store personligheter, og den lille hunden din nøler ikke med å fortelle deg hva den liker og misliker!

Oppdag utvalget
Denne rette maten for den lille hunden din
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget