For til små hunder

Næring for små hunder

Slik oppfyller du næringsbehovet til små hunder så de blir fysisk sterke og har synlig god helse.
Den lille hunden din er unik. Han har kanskje samme næringsbehov som andre hunder; proteiner for vekst og trivsel, karbohydrater for energi og grønnsaker for vitaminer og fiber, men størrelsen er forskjellig. Små hunderaser, som shih tzu, jack russel-terrier og chihuahua, har spesielle næringsmessige behov, så fôringsprogrammet avhenger av alderen, rasen, livsstilen og hvor aktive de er.
Liten hunderase og jente

Liten, men energisk

En super-rask forbrenning betyr at små hunder forbrenner energi mye raskere enn store hunderaser. De trenger flere kalorier per kg kroppsvekt, så det er svært viktig at du velger en fullverdig fôringsplan som er rik på kalorier og spesielt utviklet for å imøtekomme behovene hos små hunder – spesielt når den unge lille hunden din vokser og utvikler seg.

Viktige ingredienser

Aktive små hunder trenger en fôringsplan med kilder som gir rask energi. Disse omfatter proteinkilder av høy kvalitet fra kjøtt og fisk (slik som okse, kylling, kalkun eller laks) og lettfordøyde karbohydrater. De essensielle fettsyrene, omega 3 og 6, er en annen viktig ingrediens fordi de støtter en sunn nyrefunksjon for den lille hunden din, bidrar til ett sunt naturligt beskyttelsessystem, fremmer god utvikling av hjernen og øynene og bevare en blank pels.

Image
Image
Små hunder med rask forbrenning vil også dra nytte av ekstra B-vitaminer.

Måltider med biter

Små mager og små munner gir små hunderaser god matlyst – spesielt på valpestadiet. Da vil hunden din bruke opp energien fra hvert måltid i løpet av noen timer. Det anbefales å mate lite og ofte, opp til tre eller fire måltider per dag. Den lille hunden din vil sette pris på det fullverdige tørrfôret med mindre små og sprø biter, eller våtfôr med små saftige biter og grønnsaksbiter. Begge vil være enkle å tygge og lettfordøyelige.

Lev godt, lev lenge

Mange små hunder når moden alder raskere, eldes langsommere og lever lenger enn store hunderaser. Enkelte små raser kan anses for å være voksne omtrent fra åtte måneders alder, og mange små hunderaser kan leve til en alder på 15 år eller mer. Dette betyr at den lille hunden din kan tilbringe en stor andel av livet som en aktiv voksen hund. Selv om små hunder er mindre utsatt for å legge på seg, kan dyrlegen hjelpe deg med veiledning vedrørende idealvekten for hunden din. Ved å velge oppskrifter med magre proteinkilder slik som kalkun, svin og kylling, kan du hjelpe den lille hunden din med å holde seg sprek og beholde formen på alle stadiene i et langt og godt liv.

Oppdag utvalget
Den rette maten til din lille hund
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget