Pleie av små hunder

Pleie og omsorg for små hunder

Slik holder du hunden sunn med praktiske råd til daglig pleie
Det sjarmerende utseendet og den kosevennlige størrelsen er en viktig del av appellen til små hunderaser. Men selv om mange små hunderaser kanskje ikke stormer ut i sølepytter med samme dødsforakt som store hunder, liker mange av dem likevel å leke utendørs. Jevnlig pelspleie er obligatorisk for at den lille hunden din skal holde seg ren, sunn og klar til å kose.
Liten hund får pleie

Pelsstell

Pleie av små hunder handler ikke bare om å holde pelsen ren og veltrimmet. Små hunder kan også ha godt av å få ørene og øynene undersøkt, tennene børstet og klørne klippet, så det er ofte best å la en proff gjøre hele jobben. Dette er også en god mulighet til å be dem se etter parasitter og se etter eventuelle flekker med tørr, flassende hud på hunden.

Velge pleie

Proffe hundepleiere anbefaler at valpen gjennomgår en "EU-kontroll" hos en hundepleier rett etter at andre runde med vaksinasjoner er gjennomført. Spesielt hvis det er en liten hunderase som krever jevnlig pelsklipp i fremtiden. Etterhvert kan du bestille en totalpleie hver 6.–8. uke, så blir hunden fort vant til pleierutinen. Gi den lille hunden et bad dagen før for å redusere mengden flokete og fett pels og gå en rolig tur sammen før dere drar til frisøren.

Image
Image
Pleie av små hunder handler ikke bare om å holde pelsen ren og trimme den jevnlig. Øynene, ørene, tennene og klørne bør også sjekkes.

Børstetid er kosetid

Jevnlig børsting er den perfekte anledningen til å knytte bånd med den lille hunden din. Børst eller kam langhårede raser (som shih tzu) daglig og middels langhårede raser (som cavalier king charles spaniel) én gang i uken. Korthårede raser (som fransk bulldog) kan pleies én gang i måneden med en børstehanske i gummi. Børst forsiktig med hårene! Hvis du er redd for å bruke for mye kraft, kan du velge en valpebørste. Den har mykere bust og passer fint for sensitiv hud.

Forstå rasen din

Hvis du vet hva hunden opprinnelig ble avlet frem til, er det lettere å forstå hvorfor pelsen er kort, glatt eller krøllete. Jack russel-terrieren ble for eksempel avlet frem for å løpe gjennom åkre og kravle ned i huler og hi, derfor er pelsen kort og kraftig. Hvis du lærer mer om hunderasen du velger og hvor fysisk aktiv den kommer til å være, skjønner du også raskere hvordan pelsen bør klippes og pleies.

Problemfri vasking

De fleste små hunder trenger bare ett bad hver måned, i vann som er litt varmere enn lunkent. Du kan bruke en mild hundesjampo og -balsam til å forskjønne pelsen til den lille hunden din. Det finnes også egne sjampoer for hvit pels, som gir bedre fargetone og glans for små hunderaser som bichon frise.

Litt ekstra

En flokespray kan bidra til pelsstellet og hjelpe deg med å holde hundens pels fin og blank mellom de komplette pelsstell-øktene. Om vinteren kan du lindre sprukne poter med en voksmassasje og på solrike dager kan du beskytte hundens nese og øretipper med egen solkrem for hunder.

Oppdag utvalget
Den rette maten for den lille hunden din
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget