Bli kjent med Breed Standard

Redde små hunderaser

Slik tar du over en omplasseringshund
Hvis du vil invitere en liten hund inn i livet ditt, tror du kanskje at du må finne en valp. Men har du vurdert å adoptere en voksen, liten hund fra en velrennomert kennel eller omplasseringshjem? Det finnes mange tusen små sjarmtroll der ute, som drømmer om å få et nytt hjem. Kanskje den perfekte hunden for deg er en av dem!
Redde små hunderaser

På jakt etter kjærlighet

Mange små hunder ender opp med å omplasseres på grunn av endrede omstendigheter hjemme. Skilsmisser, fødsler, dødsfall og flytting er eksempler på ting som kan gjøre det umulig å ha selv en liten hund. Omplasseringshjem med godt omdømme har ofte et stort utvalg hunder, inkludert populære små hunderaser i forskjellige aldre.

Blir adferden et problem?

Ikke alle små hunder som trenger nye hjem har adferdsproblemer. De fleste er vennlige, sosiale dyr som raskt finner seg til rette i et nytt hjem. Omplasseringshjem med godt omdømme evaluerer og rehabiliterer dyrene de tar vare på med omhu og er også nøye med å finne riktig hjem til rett hund når de skal omplasseres.

Image
Image
Små hunder som har fått nye hjem kan raskt forme svært tette bånd med de nye eierne.

Fordeler og ulemper med å omplassere en voksen hund

Fordelene med å invitere en voksen hun til å bli del av husholdningen, er at den sannsynligvis både er vant med folk og har lært å ikke gjøre fra seg inne. Den er sannsynligvis også vant til andre dyr og tolererer nye ansikt. Helsen og fysikken er kontrollert av en veterinær, og den har allerede utviklet voksen-personligheten sin. De fleste omplasseringshjem setter inn microchip, kastrerer og vaksinerer alle hunder før de sendes ut igjen. Noen tilbyr til og med gratis hundeforsikring i en periode. Ulempen med å velge en voksen hund er at de kan trenge lenger tid på å finne seg til rette i hjemmet ditt enn det en valp ville. Den kan også allerede ha utviklet uønsket adferd. Forsiktig opplæring og tålmodighet er nøkkelen. Omplasseringshjemmet og veterinæren kan gi deg gode råd på veien.

Finn nærmeste kennel eller omplasseringshjem

Det finnes omplasseringsorganisasjoner som har spesialisert seg på små hunderaser, så hvis du vet hvilken hunderase du ønsker deg, er det verdt bryet å høre med slike først. Noen steder lar deg besøke og samhandle med hundene på åpne dager og kvelder, andre har omfattende nettprofiler for hundene de tar vare på.

Gjør undersøkelser om omplassering

Visse omplasseringshjem ber deg om å fylle inn et søknadsskjema, så de kan finne en liten hund som passer for deg. Det er viktig å være så ærlig som mulig, da det kan være krav om et hjemmebesøk når de har funnet riktig hund og den blir holdt av til deg. I visse tilfeller kan du bli bedt om å besøke og leke med hunden du skal adoptere før omplasseringsprosessen er ferdig. De fleste omplasseringshjem tar et gebyr, som brukes til mat og pleie for hundene de tar vare på.

De første ukene

Selv den mest selvsikre lille hund trenger litt tid før den finner seg til rette. Du må bruke tid på å etablere rutiner som passer både for deg og den nye, lille hunden din, så du bør forvente at tålmodigheten og forståelsen din blir satt på prøve mens dere blir kjent med hverandre. Heldigvis kan små hunder som er omplassert forme tette bånd med de nye eierne sine svært raskt, så gled deg til å bli overøst med kjærlighet og oppmerksomhet!

Oppdag utvalget
Den rette maten til din lille hund
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget