Pleie av små hunder

Reiser sammen

Slik reiser du trygt med hunden din og holder den sunn og glad mens du er på farten
Små hunder er fantastisk lette å bære med seg, og mange små raser har en eventyrlysten og nysgjerrig personlighet. Så hvis den lille hunden din ofte blir med deg ut og farter, er det lite sannsynlig at den vil kjede seg på lengre turer, særlig hvis du planlegger turen nøye. Mange hoteller og overnattingssteder med selvbetjening ønsker små hunder velkommen.
Liten hund i bil

Planlegge turen

Kjøring kan være et enkelt valg, siden du lett kan stoppe og ta pauser. Men visse ferger, togselskaper og flyselskaper tillater også små hunder ombord. Sjekk alltid dette før du bestiller, og spør om den lille hunden din må reise i bagasjerommet. Hvis du kjører, bør du mate hunden et par timer før avreise og holde bilen kjølig og godt ventilert. Sikre hunden på en trygg og komfortabel måte, enten med et romslig bur eller reisekasse eller en hundesele. La deg ikke friste til å sitte med hunden på fanget. Og husk at hunder aldri bør forlates alene i bilen, selv ikke bare i noen minutter.

Dyrepass

Når du reiser med hund, trenger du et pass til din lille hund. Passet innholder informasjon som mikrochip nummer og oppdatering av rabis-vaksiner. Noen land kan også ha spesiele regler og kanskje behov for ormekur før reise. For mer informasjon, vennligst kontakt din veterinær. .

Image
Image
Spør veterinæren om hvordan du skaffer et pass til hunden din. Dette krever vanligvis bare en mikrochip og rabiesvaksinering.

Helse før du drar

Sørg for at den lille hunden din blir behandlet for lopper og orm før du reiser avgårde, og ta med en kopi av vaksinasjonsinformasjonen. Undersøk om det finnes lokale veterinærer i området du skal til før du reiser, og ta med et førstehjelpssett for dyr. Hvis hunden har middels langt eller langt hår, er det ikke nødvendigvis lurt å klippe hunden kort for å unngå overoppheting. Håret bidrar nemlig til å beskytte den sensitive huden mot solen.

Og ... slapp av!

Pakk med den lille hundens seng eller et teppe og ta med noen av favorittlekene dens. Dette bidrar til å motvirke stress knyttet til de nye omgivelsene. Det kan også være nyttig å bruke et feromonprodukt før dere reiser, dette kan hjelpe hunden med å slappe av på en naturlig måte.

Helsetips på farten

Brå endringer i dietten kan skape misnøye og stress, så hold den lille magen til hunden din glad og fornøyd ved å ta med den vanlige hundematen på reise. Hvis du reiser til et varmt sted, bør du ta med solkrem for hunder og investere i en kjølepakke i tilfelle den lille hunden overopphetes. Ha alltid med en flaske rent vann og en bolle på dagsturer og reiser, så den ikke blir fristet til å drikke skittent vann eller saltvann den finner ute. Beskytt kjæledyret ditt mot mygg, spesielt ved Middelhavet eller i tropiske områder.

Praktiske råd

Unngå å gå tur med hunden når solen står høyt på himmelen, særlig på varm sand eller harde overflater. Det er mye mer behagelig for hunden å gå på gress. Børst eller kjem hunden din grundig etter lek på stranden eller i sjøen, og vask pelsen med rent vann og en mild hundesjampo om nødvendig. Sjekk til slutt rundt ørene, nakken, hodet og brystet for flått etter hver tur.

Oppdag utvalget
Den rette maten for den lille hunden din
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget