Pleie av små hunder

Hold den lille hunden din sunn og glad

Slik holder du hunden sunn mens den vokser
Selv om alle små hunderaser er unike, har de stort sett samme behov for helsepleie. Jevnlige helsesjekker hos veterinæren kan bidra til å forhindre at helseproblemer får sjansen til å utvikle seg og gir også hunden mulighet til å bli vant med veterinærkontoret og de som jobber der. Vaksiner beskytter mot alvorlig sykdom, som virus, og jevnlige behandlinger med loppe- og ormemiddel holder parasittene unna.
Liten hund hos veterinær

Ha rutiner for vaksinering

Uansett hvilken alder den lille hunden din er så trenger den vaksinasjoner eller boostere hvert år for å beskytte mot potensielt dødelige sykdommer. Oppbevar hundens vaksinasjonskort på et trygt sted og spør veterinæren om de tilbyr en påminningstjeneste for vaksinasjoner. Hvis det går mer enn 15 måneder mellom vaksinasjonene, må hunden starte vaksinasjonsprogrammet fra starten av. Små hunder kan bli litt slappe etter en vaksine, men bør snart hente seg inn igjen. Kontakt alltid veterinæren hvis du har spørsmål etter en vaksinering.

Vær på utkikk etter vanlige sykdommer

Den lille hunden kan få en mageinfeksjon eller tørr, flassende hud i løpet av livet. Dette er vanlige helsetilstander, og en tur til veterinæren bør være betryggende. Av og til kan gradvise endringer i hundens foringsprogram gjøre en positiv forskjell. Store hunderaser får ofte leddgikt når de blir gamle, men mindre hunderaser er ikke så utsatte. Men hvis den lille hunden din halter eller sliter med å reise seg, bør du alltid ta en prat med veterinæren.

Unngå ulykker

Små hunder kan bli utsatt for uventede ulykker. Unngå flått (en ekkel parasitt som ofte finnes i høyt gress) og øyeskader fra planter med torner, ved å gå tur med hunden i åpne områder. Synes du det er vanskelig å fjerne flått, kan du kontakte din veterinær som kan hjelpe med dette. Du kan forebygge kvelning ved å sørge for at hunden bare har små matbiter som er enkle å tygge og svelge, og kaste ball i stedet for pinne.

Enkel tannpleie

IDet er viktig å pusse hundens tenner ofte. Tannproblemer er smertefulle og kan føre til infeksjon. Se opp for hovent tannkjøtt, dårlig ånde og sikling, hvis du opplever dette hos hunden, bør du ta en prat med veterinæren. Uansett skal du børste hundens tenner jevnlig med en myk fingerbørste og dyrevennlig tannkrem, etter maten kan være et bra tidspunkt. Start heller med med sidetennene foran enn fortennene, og børst overflatene med forsiktige sirkelbevegelser. Prøv å holde børsten i 45 graders vinkel mot tannkjøttet.

Image
Image
Jevnlig mosjon holder hundens vekt stabil og opprettholder et sunt hjerte og sterkt naturlig beskyttelsessystem

Forbli aktiv

Selv om det er fristende å plukke opp hunden og bære den når du har dårlig tid, er det viktig å la den holde seg aktiv uansett alder. Regelmessig mosjon styrker den lille hundens energinivå, sørger for at den bevarer en stabil vekt, og opprettholder et sunt hjerte og et sterkt naturlig beskyttelsessystem.

Sunn mosjon

Varier rutinen ved å gå på tur til forskjellige tider hver dag og besøk forskjellige steder. Unge hunder har også godt av å gå på myke underlag som gress og sand helt til potene deres er herdet. Men husk at du ikke må overdrive mosjonen og at det er best å ikke gå på tur rett etter et måltid. Følg alltid med når du er ute på tur, slik at hunden ikke spiser eller drikker noe den ikke bør. Tilby friskt vann og litt kos etter hver luftetur eller livlige lekestunder.

Oppdag utvalget
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget