Pleie av små hunder

Sunn vekst og utvikling for små hunderaser

Slik planlegger du og forbereder deg på den lille hundens behov mens den vokser og utvikler seg
I motsetning til enkelte store hunderaser som enkelt kan legge på seg og nå en usunn kroppsvekt med for mye mat og for lite mosjon, forbrenner små hunderaser og toy-raser raskt kaloriene. En Pomeranian trenger over dobbelt så mange kalorier per kilo som en Grand Danois. Med regelmessig mosjon og riktig kosthold er det usannsynlig at hunden din vil utvikle seg til å bli en overvektig liten hund. Men det er fremdeles svært viktig å holde et øye med hundens vekt, fysiske form og energinivå etter hvert som den vokser fra valpestadiet til voksen alder, eller fra voksen til senior
Purina ONE Small Dog tørrfor for hunder

Lær om hundens vekt og helse

Dyrlegen vil sannsynligvis gjennomføre en vurdering av hundens vekt og helse for å kontrollere at den lille hundens vekt er som den skal. Dette betyr at dyrlegen utfører en vurdering av hundens kroppsform og fettlagre. Han/hun vil stå bak hunden din og se på kroppsformen, fra siden og ovenfra. Dyrlegen vil også palpere hundens brystkasse, rundt nakken og under buken. Hos en sunn og aktiv liten hund skal det være mulig å kjenne ribbena og se livlinjen, og magen skal ikke henge ned. Det skal ikke være fett rundt nakken heller.

Image
Image
"Små hunder er kresne i matveien og foretrekker små hyppige måltider – opp til tre eller fire ganger om dagen."

Måltider med biter

Små mager og små munner gir små hunderaser god matlyst – spesielt på valpestadiet. Da vil hunden din bruke opp energien fra hvert måltid i løpet av noen timer. Det anbefales å mate lite og ofte, opp til tre eller fire måltider per dag. Den lille hunden din vil sette pris på det fullverdige tørrfôret med mindre små og sprø biter, eller våtfôr med små saftige biter og grønnsaksbiter. Begge vil være enkle å tygge og lettfordøyelige.p>

Sjekk med jevne mellomrom

Hvis den lille hunden din har en sunn vekt og er i god form nå, tar du et bilde. Merk deretter av en påminnelse i dagboken din slik at du sjekker og noterer deg hundens vekt og form hver annen måned, og ta et bilde hver gang. Hvis du merker en synlig øking eller nedgang i vekt skal du alltid be dyrlegen om råd.

Takle kresne matvaner

Enkelte små hunderaser, slik som Bichon Frise og Yorkshire terrier, er kjent for å være kresne i matveien, og vil ofte ikke spise opp måltidet sitt. Ved å holde et øye med hundens vekt og kroppsform sørger du for at et eventuelt vekttap ikke blir oversett. Det betyr også at du gradvis kan iverksette effektive endringer i hundens fôringsplan over en periode på to uker.

Tips om fôring av små hunder

Kresne hunder vil sette pris på små, hyppige måltider, opp til tre ganger om dagen. Det beste er å velge et næringsmessig fullverdig fôr til små hunder – enten tørrfôr med små, sprø biter som passer til en liten munn, eller våtfôr med små biter og grønnsaker. Begge alternativene er enkle å tygge og lettfordøyelige for den lille hunden din. Unngå å gi hunden din godbiter eller rester fra matbordet, og hvis du har flere hunder skal du passe på å mate dem til forskjellig tid og på ulike steder. Slik vet du nøyaktig hvor mye hver av de små hundene dine spiser.

Oppdag utvalget
Denne rette maten for den lille hunden din
Den lille hunden din er en unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Den har en stor personlighet, men er mindre enn mange andre hunder og har andre behov.
Oppdag utvalget