FIRE TRINN TIL OPTIMAL VEKT

Jobben med å oppnå hundens optimale vekt kan virke avskrekkende. Men du klarer det! Bare følg disse fire viktige trinnene og opplev belønningen gjennom et mer dynamisk liv sammen.

Dog Image

Når hunden følger et vektkontrollprogram, bør du gi den to eller tre små måltider i stedet for ett stort. Disse jevnt fordelte høydepunktene i løpet av dagen vil hindre at hunden føler seg sulten.

Mål opp måltidene nøyaktig for å unngå overfôring. Purina® PRO PLAN®-serien har detaljert veiledning på pakken. Prøv å unngå og gi hunden rester. Dette tilfører mange uønskede kalorier av feil næringstype. Familie og venner kan bidra til denne dårlige vanen, så sørg for at de vet om dette sunne vektkontrollprogrammet.

Tips om snacks

Snacks en en del av forholdet du har til din hund. Men, de tilfører ekstra skjulte kalorier så hold deg til noen få enkle retningslinjer:

 • Ikke gi fete snacks
 • Forsøk snacks I mindre biter eller den sunnere PRO PLAN® Light Biscuits
 • Lag en daglig “snacks eske”. Hver gang du gir din hund snacks, legg en også en i esken. Dette gir de gen indikasjon på hvor mye snacks du gir din hund.
 • Om din hund tigger etter snacks, gi ham oppmerksomhet isteden. Lek vil distrahere hunden vekk fra mat og brenner kalorier mens dere har det gøy.

Om dere spaserer i skogen eller leker i parken, er mosjon og lek avgjørende for forholdet deres. Det er en morsom måte å hjelpe hunden til å nå sin optimale vekt, og en god mulighet til å knytte bånd, nyte naturen og frisk luft. Avveksling er livets krydder, så prøv å variere mosjonsrutinen på følgende måte: Bruk leker for å gjøre en tur med hunden morsommere

Om hunden henter en ball, ta med en tennisracket for å slå ballen lengre slik at hunden får lengre å løpe.

Forsøk å gå sammen med andre hundeeiere

Grupper med hunder og eiere går ofte lengre turer. Din hund får seg også kanskje en ny lekekompis Hunder som leker sammen brenner flere kalorier.

Vurder å variere dine lufterutiner

Enten det er å velge en ny rute, eller endring av tempo fra gange til jogging.

Husk at om din hund er gammel eller har leddgikt kan den ha redusert mulighet for mosjon. Snakk med din vetrinær om hvordan du best kan håndtere dette.

Vektkontrollmål gjør det enkelt og morsomt å måle hundens fremgang. Vurder å føre et diagram over hundens vekt, måle midjen og holde et øye med formen med kroppspleiesystemet.

Et bra mål å jobbe mot er 2 % vekttap i uken. Gjør målet til en opplevelse du deler med hunden, og gi belønning underveis med en ny matskål eller leke. Vil du ha en mer offisiell og nøyaktig vurdering, gjør du en avtale med veterinæren.

Det å gå ned i vekt er en gradvis prosess, såvel for hunden som for mennesker. Ikke la det avskrekke deg eller hunden. Gradvis er flott, og betyr at det er større sannsynlighet for at vekten holder seg. Med støtte fra veterinæren, PRO PLAN®-ernæring og en ny mosjonsrutine vil hunden få den gleden og sunnheten den trenger for å kunne nyte sin fantastiske verden enda lenger.

 • Gi kjærlighet og oppmerksomhet, ikke mat
 • Snacks er bra innenfor kalorigrensen
 • Velg den langsomme metoden ved vekttap
 • Lek og tren Jo mere, jo bedre

Hunden vil vise deg forskjellen

Etterhvert som hunden gjennomgår vektreduksjonsprogrammet kan du forvente at det allerede sterke båndet du har til din hund vokser seg ennå sterkere når dete tilbringer kvslitetstid sammen.

Hunden vil vise deg:

 • Bedre mobilitet så dere kan gjøre mere sammen
 • Høyere grad av lekenhet som igjen gir høyere grad av moro.
 • Mindre tretthet og en mere energisk liv.
 • Mindre kortpustet for mere trening og utforsking
 • En slank og trent profil slik at han føler seg like bra som han ser ut.