EN SUNN FORDØYELSE HELT FRA BEGYNNELSEN

TAR HENSYN TIL HUNDENS ØMFINTLIGE FORDØYELSE

Har hunden din det sunneste fordøyelsessystemet den kan ha? Spiser hunden med glede? Trives den, vokser den og nyter den livet fullt ut? Alle hunder er forskjellige, og mange lider av ømtålig fordøyelse. For at hunden skal holde seg sunn og nyte livet fullt ut, er det avgjørende at fordøyelsessystemet fungerer som det skal.

Dog Image

Fordøyelsessystemet er en døgnkontinuerlig beskyttelse for hunden. 70 % av hundens immunceller finnes her, og beskytter kroppen mot giftstoffer og skaper en barriere mellom din hund og de skadelige mikrobene i omverdene. Det har også den viktige jobben å ta opp næringsstoffer fra mat, omgjøre dem til energi og skille ut alt ufordøyelig.

Det er hovedsakelig to ting å se etter:

  • Avføringen er ofte myk og utflytende

Sporadisk diaré og løs avføring er et naturlig tegn på ubalansert mikroflora. Men når det skjer oftere, kan det skyldes matintoleranse eller allergi. Hvis du er bekymret, bør du ta med deg hunden til veterinæren for undersøkelse.

  • Dårlig reaksjon på ny diett

Når du endrer hundens diett, er det best å gjøre det gradvis. Men hvis selv en langsom endring fører til flatulens og/eller diaré, kan det være et tegn på at hunden ikke tåler den nye dietten.