SLIK HJELPER DU HUNDENS ØMFINTLIGE FORDØYELSE

HVIS HUNDEN DIN HAR ØMFINTLIG FORDØYELSE KAN DU FORSØKE Å FØLGE DISSE ENKLE RÅDENE SLIK AT DU SIKRER AT DEN FÅR DE NÆRINGSSTOFFENE DEN TRENGER FOR Å LEVE ET GODT LIV.

STEG 1: SNAKK MED VETERINÆREN

Hvis hunden din har løs avføring eller mye tarmgass bør du aller først snakke med dyrlegen. Du må forsikre deg om at dette ikke er tegn på en underliggende sykdom. Forsikre deg også om at det ikke dreier seg om allergiske reaksjoner, virus- eller bakterieinfeksjoner, indre parasitter eller irritabel tarm-syndrom. Dyrlegen kan gi deg råd om hva som er årsaken til problemet, og hva som ikke er det. Ingen grunn til bekymring.

STEG 2: SE PÅ HUNDENS FÔR

Kvaliteten på avføringen er en god indikator på kvaliteten på hundens fôr. Ingredienser av høy kvalitet hjelper med å redusere belastningen på hundens tarm. Dette er fordi ingredienser av høy kvalitet som er omdannet på riktig måte gir mat som er lettfordøyelig, spesielt hvis fôret inneholder prebiotika, som kan bidra til å støtte tarmhelsen. Et produkt som er lettfordøyelig vil gi fast avføring i normale mengder. Vurder også smaken på fôret. I likhet med mennesker kan hunden også forbinde fordøyelsesbesværet den har med den spesifikke smaken på fôret den spiser. Dette kan føre til at den unngår eller til og med nekter å spise. Hvis den for eksempel er vant til kyllingsmak på fôret kan du derfor forsøke en annen smak slik som lam.

STEG 3: BYTT FÔR GRADVIS

Når du har funnet riktig fôr må du sørge for en gradvis overgang mellom fôrtypene for å unngå plutselige endringer i hundens kosthold. I de første to dagene kan du fjerne noen få porsjoner av det gamle fôret og blande inn fôr fra den nye kosten. I løpet av de neste dagene kan du fjerne mer gammelt fôr og tilsette mer nytt. Fortsett slik de neste 7 til 10 dagene til alt det gamle fôret er borte. Det kan være nødvendig med litt prøving og feiling før du finner riktig kosthold for hundens ømfintlige tarmsystem, men ikke gi opp hvis du ikke finner det i første omgang.

STEG 4: VÆR FORSIKTIG MED GODBITER

Unngå å overbelaste hundens ømfintlige fordøyelse med matrester. Disse kan være vanskelige å fordøye og føre til tarmproblemer. Hvis hunden fortjener en godbit, bør du være sikker på at du har sjekket ingrediensene nøye. Forsøk likevel å holde mengden godbiter til under 10 % av kostholdet.

Med disse enkle stegene kan du hjelpe dyrlegen med å diagnostisere hva det er som plager hundens mage og finne et kosthold som duger.