HEMMELIGHETEN BAK ET SUNT FORSVARSSYSTEM

HUNDENS FORSVARSSYSTEM HJELPER DEN MED Å BEKJEMPE FORKJØLELSER; SYKDOMMER OG INFEKSJONER. MEN NØKKELEN TIL ET SUNT FORSVARSSYSTEM ER KANSKJE IKKE HVA DU TROR.

DEN EGENTLIGE HELTEN

Mange hundeeiere vet ikke at den viktigste bidragsyteren til et godt forsvarssystem faktisk er fordøyelsessystemet. 70 % av hundens forsvarsceller finnes i fordøyelsessystemet, et utrolig komplekst nettverk av organer som bryter ned maten og absorberer næringsstoffer. Tarmfloraen bidrar til fordøyelsesprosessen når den er i balanse.

Hundens fordøyelsessystem er en viktig beskyttelse for hunden din. For å holde hunden i form og sikre at den nyter livet til det ytterste er det avgjørende at fordøyelsen fungerer som den skal.

FORSTÅ FORBINDELSEN

Flere hundre forskjellige bakteriearter lever i hundens tarm. Hvert gram med avføring inneholder over 1 milliard bakterier.

Dette kan høres forferdelig ut, men disse bakteriene er faktisk avgjørende for sunn helse. Hundens fordøyelseskanal er spesielt utviklet for å takle denne utrolige bakteriekonsentrasjonen.

Bakterier kan være enten skadelige eller fordelaktige. De delene av maten som ikke fordøyes vil for eksempel bli fordøyd i tykktarmen og omdannes til kortkjedede fettsyrer, som tarmcellene vil bruke som brensel. Gode bakterier bidrar til sunn tarm og hjelper hunden med å produsere K-vitamin.

NÅR DET BLIR UBALANSE

En god balanse mellom skadelige og fordelaktige bakterier er nøkkelen til god fordøyelse og sunn helse generelt. Plutselige endringer kan forårsakes av en mengde utløsende faktorer slik som:

  • • Endring i kosthold eller fôrmerke, uten korrekt overgangsperiode
  • • Skittent vann
  • • Antibiotika eller steroider
  • • Plassering på kennel eller dyrehospital

Den gode nyheten er at det er mulig å bringe tarmfloraen tilbake i balanse ved hjelp av fordelaktige bakterier, og dermed styrke forsvarssystemet. Snakk med dyrlegen om hvordan du kan gi hunden riktig kost av høy kvalitet med hensyn til hundens alder, vekt og størrelse. Du vil snart se hvilken forskjell dette kan utgjøre for hundens globale helse.