Bavarian Mountain Hound

Bavarian Mountain Hound

Denne muskuløse, mellomstore hunden er litt lengre enn den er høy, og veier 20–25 kg som fullvoksen. Voksne hanner har en høyde på 47–52 cm og tisper 44–48 cm. Den korte pelsen kommer i brun, rød med svart maske, og hjorterød med eller uten svart maske.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Bayersk viltsporhund stammer fra middelalderens sporhunder. Disse originale hundene har gitt opphav til ulike raser og typer, inkludert hannoveransk viltsporhund. For å produsere en lettere hund ble hannoveransk viltsporhund krysset til rød viltsporhund, og på 1870-tallet ble den bayerske viltsporhunden dannet, en blodhundrase som kunne spore den kalde duften av såret vilt i fjellområder. En klubb for rasen ble etablert i München i 1912.

Personlighet

Bayersk viltsporhund er en dristig, rolig, lojal rase som er hengiven til eieren. Den kan være reservert overfor fremmede, så tidlig og grundig sosialisering er spesielt viktig. Trening for å sikre en god tilbakekalling er et must, i tillegg til å gi hunden sjansen til å bruke nesen sin.

Helse

Som mange andre raser kan bayersk viltsporhund lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Denne hunden er fremavlet for å jakte på sårede byttedyr, iblant over flere dager, og har masse utholdenhet. Den vil trenge minst to timer mosjon eller mer hver dag. Bayersk viltsporhund er en aktiv rase som vil like å drive med sporing og annen hundesport som stimulerer sinnet, kroppen og nesen! En pålitelig tilbakekalling er viktig, da den kan bli døv for alle kommandoer hvis den først begynner å følge et spor.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret. Bayersk viltsporhund har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte pelsen krever lite stell, men bør børstes gjennom en gang i uken. Sjekk ører og poter samtidig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.