King charles spaniel

King Charles Spaniel

King charles spaniel er en kompakt hund med et nobelt utseende. Den har en kort, tett bygning og en lang, silkeaktig pels som er rett eller svakt bølget. Pelsen kommer i svart og brun; trefarget (svart, hvit og brun); blenheim (hvit med rød); og rubin. Voksne king charles spaniel-hunder har en høyde på 30–33 cm og veier rundt 3,6–6,3 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Fra arbeidende jakthunder ble spaniel-hunder gjort mindre for å være en selskapshund for aristokratiske damer, og det er fra denne århundregamle typen King charles spaniel stammer fra. Rasen er krysset med orientalske miniatyrhunder, som mops og japanese chin, og har store øyne, et kuppelformet hode og et flatt ansikt som var populært blant miniatyrhunder fra det fjerne østen. Rasens mest kjente fan var naturligvis King Charles II, som den fikk navnet sitt fra.

Personlighet

King charles spaniel er en vennlig, glad og kjærlig hund, og er en givende følgesvenn. Den kan være reservert overfor personer den ikke kjenner, men med venner og familie er den veldig kjærlig. Den kommer godt overens med andre hunder og kjæledyr, og trives sammen med både gamle og unge, men barn må være forsiktige rundt hunden, da den lille størrelsen gjør den sårbar for utilsiktet skade.

Helse

Syringomyelia, en alvorlig smertefull nevrologisk tilstand, har blitt rapportert for enkelte king charles spaniel. I likhet med mange små raser kan king charles spaniel lide av kne som faller ut av ledd, og eksemplarer med et veldig flatt ansikt kan også oppleve åndedrettsproblemer.

Mosjon

King charles spaniel er en liten rase som ikke trenger mye mosjon, og vil være fornøyd med en halv times daglige gåtur, selv om den gjerne vil akseptere mer hvis du kan tilby det. De liker å leke med eierne og er kloke hunder som også liker trening.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den mellomlange/lange silkeaktige pelsen trenger stell to eller tre ganger i uken, med særlig fokus på fjæringen (det lengre håret) på ørene, bena og halen, som vil floke seg hvis det overses.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.