Deerhound

Deerhound

Disse store, rufsete myndene har et svært atletisk utseende. De beskrives ofte som en slags rufsete greyhound. De kommer i en rekke farger: mørk blå-grå, mørkere og lysere grå eller brungul og gul, sandrøde eller rød-brun med svarte punkter. Voksne hanner har en høyde på 76 cm eller mer og veier omtrent 45,5 kg; voksne tisper er 71 cm høye og veier rundt 36,5 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Hunder med rufset pels har eksistert i Skottland siden før 1500-tallet. Det antas at korthårede hunder ble introdusert til Storbritannia før den romerske invasjonen. Men da disse jakthundene skulle brukes i det skotske høylandet, var den korte pelsen en ulempe. Disse hundene ble så sannsynligvis krysset med innfødte langhårede raser for å produsere hjortehund-rasen. De ble brukt i flokk av skotske jegere til å jakte hjort, og de måtte være sterke nok til å legge en voksen hjort i bakken.

Personlighet

Skotsk hjortehund er en snill og vennlig hund. De trives godt med barn, men er ikke særlig gode vakthunder; de er ikke kjent for å bjeffe mye. De fleste skotske hjortehunder har fortsatt et veldig sterkt jaktinstinkt, så tidlig introduksjon for andre husdyr, spesielt katter, er nødvendig.

Helse

De alvorligste helseproblemene som denne rasen lider av, er en aggressiv type benkreft og hjertesykdom. Anerkjente arvelige lidelser inkluderer lever- og øyetilstander, men på grunn av rutinemessig screening og omhyggelige avlsprogrammer er disse relativt sjeldne.

Mosjon

Som valper må aktiviteten begrenses. Voksne hjortehunder er energiske og atletiske, og krever mye trening – minst to timer om dagen. Og de elsker å løpe fritt.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Hjortehunder har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Hjortehunder trenger regelmessig pelsstell – omtrent to eller tre ganger i uken. Pelsen må kanskje nappes for hånd en eller to ganger i året, avhengig av tilstanden.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.