King charles spaniel

King charles spaniel

King charles spaniel er en kompakt hund med et nobelt utseende. Den har en kort, tett bygning og en lang, silkeaktig pels som er rett eller svakt bølget. Pelsen kommer i svart og brun; trefarget (svart, hvit og brun); blenheim (hvit med rød); og rubin. Voksne king charles spaniel-hunder har en høyde på 30–33 cm og veier rundt 3,6–6,3 kg.

King charles spaniel
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
King charles spaniel
  • Røyting: Lite
  • Allergier:Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK:
King charles spaniel
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Fra arbeidende jakthunder ble spaniel-hunder gjort mindre for å være en selskapshund for aristokratiske damer, og det er fra denne århundredgamle typen King charles spaniel stammer fra. Rasen er krysset med orientalske miniatyrhunder, som mops og japanese chin, og har store øyne, et kuppelformet hode og et flatt ansikt som var populært blant miniatyrhunder fra det fjerne østen. Rasens mest kjente fan var naturligvis King Charles II, som den fikk navnet sitt fra.

Personlighet

King charles spaniel er en vennlig, glad og kjærlig hund, og er en givende følgesvenn. Den kan være reservert overfor personer den ikke kjenner, men med venner og familie er den veldig kjærlig. Den kommer godt overens med andre hunder og kjæledyr, og trives sammen med både gamle og unge, men barn må være forsiktige rundt hunden, da den lille størrelsen gjør den sårbar for utilsiktet skade.

Helse

Syringomyelia, en alvorlig smertefull nevrologisk tilstand, har blitt rapportert for enkelte king charles spaniel. I likhet med mange små raser kan king charles spaniel lide av kne som faller ut av ledd, og eksemplarer med et veldig flatt ansikt kan også oppleve åndedrettsproblemer.

Mosjon

King charles spaniel er en liten rase som ikke trenger mye mosjon, og vil være fornøyd med en halv times daglige gåtur, selv om den gjerne vil akseptere mer hvis du kan tilby det. De liker å leke med eierne og er kloke hunder som også liker trening.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den mellomlange/lange silkeaktige pelsen trenger stell to eller tre ganger i uken, med særlig fokus på fjæringen (det lengre håret) på ørene, bena og halen, som vil floke seg hvis det overses.