Pyrenean Mountain Dog

Pyrenean Mountain Dog

Disse hundene ser utrolig sterke ut, men er likevel velbalanserte og elegante, med en avslappet, stabil og jevn bevegelse som drives av rasens kraftige bakpart. Pyrenéerhund er helhvite eller hvite med flekker av grevling, ulvegrå, sitron, oransje eller brun på hodet, ørene og roten av halen. Minimumshøyden for voksne hanner er 70 cm og vekt 50 kg. Voksne tisper har en høyde fra 65 cm og veier 40 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Kjempestor hund
 • Mye sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Rasens eksakte historie er ukjent, men de har gjetet flokker i Frankrike i årtusener, og stammer fra Pyreneene, fjellkjeden som skiller Frankrike og Spania. Fossiler av denne rasen fra før bronsealderen er funnet (1800–1000 f.Kr.). Før den franske revolusjonen kunne man finne rasen som vakthund ved de store slottene i Sør-Frankrike. Nøyaktig hvilke raser som har bidratt til denne rasens sammensetning, er ikke kjent, men ungarsk kuvasz, maremmano abruzzese fra Italia og anatolsk gjeterhund fra Tyrkia er alle sannsynlige kandidater. Den dag i dag arbeider rasen i Frankrike med å vokte sauer og storfe fra rovdyr og tyver.

Personlighet

Pyrenéerhund er ofte kjærlige følgesvenner. De kan imidlertid være aggressive mot andre hunder av samme størrelse. Den stoler ikke på fremmede, og du og familien vil beskyttes mot alle uvelkomne fremmede. Pyrenéerhund kan være egenrådig og sta, og er ikke ideell for førstegangseiere, men krever en mer erfaren eier.

Helse

Pyrenéerhund er en generelt hardfør rase. Som mange andre større raser kan den imidlertid lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Trening av valper må gjøres veldig gradvis for å unngå å overbelaste deres voksende ben og skjøre vev, og selv med voksne hunder må treningen bygges opp gradvis. Når det er sagt, trenger de egentlig ikke særlig mye mosjon for størrelsen, men bør med tiden få løpe fritt uten bånd i tillegg til regelmessige gåturer i bånd.

Ernæring

Kjempehunder har større appetitt enn andre hunder og trenger også en annen balanse mellom mineraler og vitaminer som støtter forskjellige ledd- og bruskbehov. Pyrenéerhund har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Denne rasen må børstes eller kjemmes grundig en eller to ganger om dagen for å fjerne løse hår. Dette er enda viktigere i perioder med røyting. Hvis du ikke gjør dette, kan pelsen floke seg til, og pelsen kan se matt og usunn ut. Disse hundene krever regelmessig bading, og dette er ingen enkel oppgave!

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.