​Tenk på det grunnleggende stellet og opplæringen du må gi den nye hunden

Hvordan kan du sette i stand hjemmet ditt så det blir komfortabelt og trygt for den nye hunden? Hvilke leketøy og forsyninger trenger du? Hvor mye tid må du sette av til opplæring? Det er bra å være så godt informert som mulig når du får deg en ny hund, for å sikre en smidig overgang og muligheten til å etablere en fin tilknytning med det samme.

​Etabler familiens roller

Ba barna om hund og lovte å gjøre alt renholdet? Selv om du bør ta dette med en klype salt, er det noe å gjøre for alle i familien når det gjelder å hjelpe til. Bare pass på at alle familiemedlemmene har en klar forståelse av hvilken rolle de har i stellet.

​Kostnadsplan

Du kommer til å ville planlegge framover og sette opp et budsjett for alt stellet hunden vil trenge, inkludert besøk hos veterinæren, opplæringskurs og opphold på kennel når du er ute og reiser. For å få en forståelse av størrelsen på utgiftene, kan du spørre deg fore hos avleren, veterinæren eller den lokale kennelen.

​Livsstil og miljø

Visste du at en stor del av årsaken til at hunder overlates til kennel, er grunnet eiernes boforhold? Enten det er romkamerater, flytting, huseieren eller manglende plass, kan faktorer relatert til boforholdene dine gjøre det vanskeligere å ha hund enn du opprinnelig tenkte. Sørg for at du har nok plass og tid til at en hund kan leve et relativt aktivt liv, og innhent tillatelse fra alle i bomiljøet ditt før du tar med en hund hjem. Dersom det ikke passer for deg akkurat nå, trenger du ikke være lei deg – det kommer til å være mange hunder som ser etter et nytt hjem når du er klar.

​Hvilken hund er den riktige for deg?

Mange som ønsker seg hund, vil ha samme rase som den hunden de hadde da de var barn, uten å innse at omstendighetene kan være helt forskjellige. De kan ha vokst opp i et stort hus med hage, men bor i en liten leilighet nå. Det kan ha vært mange personer til å ta seg av hunden, mens de nå bor alene og reiser mye. Derfor er det verdt å tenke lenger enn til rase og vurdere hvordan hundens størrelse, aktivitetsnivå og personlighet vil passe med din livsstil.

​Hvor finner du hunden

Avlere og lokale kanneler er bare to av mange steder der du kan finne hunden for deg.