Å passe på hunden din

En frisk hund er en glad hund. Her får du litt nyttig informasjon om atferd, mosjon og avl.

Slik takler du bjeffing

Alla hundar skäller, det är naturligt. Vad kan du göra om din hund inte vill sluta skälla? Vad som än får din hund att skälla är det väldigt belönande för den eftersom varje gång den skäller kommer du.

Du bör alltså inte närma dig när den skäller. När den skäller bör du istället vända ryggen mot den, och när den slutar vänder du dig om och närmar dig. Om den börjar skälla igen säger du ”tyst” och belönar den så snart den slutar.

Öva din hund när det knackar på dörren. Se till att den har ett halsband (om den är van att ha det på sig) så att du lätt kan få tag i den. Tillåt din hund att skälla en eller två gånger men säg åt den att vara tyst när du kommer fram till dörren. Om den fortsätter att skälla kan du hålla en godbit eller hans favoritleksak under nosen; den kan inte skälla och sniffa samtidigt. När den tystnat tar du bort godbiten, säger ”tyst” och belönar den sedan med godbiten samtidigt som du ger beröm.

Slik får du hunden til å slutte å hoppe opp

Hunder liker å hilse ansikt til ansikt, det kan være grunnen til at de av og til hopper opp på mennesker.

Hvis hunden din hopper og er plagsom når du kommer hjem eller en venn kommer på besøk, skal du ignorere den en stund og deretter kommandere den til å sitte og bli. Når den gjør som du sier, gir du den en belønning i form av ros eller en godbit. Hvis den hopper igjen, skal du ignorere det og vente til den setter seg. Når du gjør det, roser du den fordi den er så flink.

Hvis hunden din får oppmerksomhet når den hopper, kommer den til å fortsette med deg. Oppmerksomhet kan være alt fra en klapp til at du dytter den bort og til og med at du mildt irettesetter den (alt dette er former for oppmerksomhet). For å takle slik atferd må du sørge for at ingen (heller ikke du) ser på, snakker til, berører eller har noen som helst kontakt med hunden hvis den hopper. Belønn den så snart den oppfører seg bra.

En sunn innstilling til eventyr

Hunder er oppdagere av natur og elsker å være ute. Av og til kan det være vanskelig å finne tid hver dag til å mosjonere hunden din.

En spasertur med din beste venn er optimalt. Men det finnes flere aktivitetsalternativer som kan sørge for at hunden din får den mosjonen den trenger for å leve et langt og sunt liv.

Bli med i DOG CHOW® Health Club for å finne ut om hunden din er mer eller mindre aktiv enn anbefalt. Vi kan også gi deg tips om hvordan du får den i form før selv de mest krevende eventyr. Du kan også hente et Dog Pedometer på et av våre arrangementer rundt omkring i landet. Den fester du ganske enkelt på halsbåndet til hunden din før dere går tur, og deretter kan du følge med på resultatene på vårt Pedometer-nettsted.