Få svar på spørsmålene dine

Få svar på spørsmålene dine

I flere år har vi lært mye om hunders ernæringsbehov – fra valper til eldre hunder. Hvis det er noe du lurer på, er det meget sannsynlig at vi kan svare på det.

Hvor ofte må jeg mate valpen min?
Valpens alder Måltider per dag
Avvenning til 3 måneder 3-4
3 måneder - 6 måneder 3
6 måneder - voksen 2

Denne tabellen viser hvor ofte du skal mate valpen din. Du bør bløtlegge maten i litt vann de første 3 månedene. Etter 3 måneder bør du gradvis trappe ned bløtleggingen og bare mate valpen 3 ganger per dag. Fra 6-måneder og deretter bør du mate hunden din 2 ganger per dag. Husk at det alltid finnes en veiledning på fôrpakningen som kan hjelpe deg.
Når bør jeg bytte fra valpefôr til voksenfôr?
Størrelse/hundens vekt Alder
Liten 5-12 kg 12 måneder
Mellomstor 12-25 kg 12 måneder
Stor 25-45 kg 18-20 måneder
Ekstra stor 45-70 kg 22-24 måneder
Må jeg bytte hundefôr?
Det finnes situasjoner der du kan bli nødt til å endre kostholdet til hunden din. Ernæringsbehovet kan endres, avhengig av f.eks. endringer av livsstil, alder eller omgivelser. Det kan også være medisinske tilstander som krever et terapeutisk kosthold. Det kan lett skje at fordøyelsen til hunden din blir påvirket hvis du bytter fôr for raskt, uansett om det dreier seg om mat på boks, tørrfôr eller et annet merke. Det er best å ha en overgangsperiode på 7 til 10 dager, for dette gir fordøyelsen tid til å venne seg til det nye produktet og regulere enzymene og bakteriene i fordøyelsestrakten.
Hva er den beste måten å bytte fôr på?
Bland litt av det nye fôret i hundens vanlige fôr. Øk mengden nytt fôr gradvis, samtidig som du reduserer mengden av det tidligere fôret til det er helt byttet med nytt. Denne prosessen bør foretas over en tidsperiode på 7 til 10 dager.
Vil hunden min legge merke til forskjellen mellom våt- og tørrfôr?
Det er stor forskjell på konsistensen til våt- og tørrfôr. Hvis du bytter fra våt- til tørrfôr, må hunden din tygge mer aktivt, noe som forlenger tiden det tar å spise opp maten. Den kommer også til å måtte drikker mer vann.
Skal jeg gi hunden min samme mengde tørrfôr og våtfôr?
Tørrfôr inneholder vanligvis mer energi enn våtfôr, noe som gjør at porsjonen ser mindre ut. Hvis hunden din er vant til våtfôr, trenger du ikke å gi den like mye tørrfôr for at den skal få i seg all den næringen den trenger. Riktig mengde er alltid angitt på forpakningen.
Hva skjer hvis hunden min ikke liker det nye fôret?
Hvis hunden din nekter å spise det nye fôret, spesielt hvis det er anbefalt av veterinær, bør du kontakte veterinæren for å diskutere om det finnes noen spesiell grunn til dette og om det finnes alternativer.