Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Folk vil ha mindre og mindre kunstige fargestoffer i egen mat, og de vil heller ikke ha dem i kjæledyrenes mat. Vi lytter til våre forbrukere og svarer på deres ønske om mindre kunstige ingredienser, uten å gå på kompromiss med kvalitet eller smak.

Fargestoffer som brukes i våre produkter har alltid vært helt trygge. Vi er dyreelskere først og fremst, så sikkerheten og helsen til våre kjæledyr er vår første prioritet.
Men vi har lyttet til våre kunder og svarer på deres ønske om mat med færre kunstige ingredienser uten å gå på kompromiss med kvalitet eller smak.

Kunstige fargestoffer oppnås ved kjemisk syntese, men er ikke kjemisk identiske med et stoff som er naturlig til stede i naturen.

Vi erstatter de kunstige fargestoffene med farger som er identiske med stoffer som naturlig forekommer i naturen og er avledet fra kilder som planter og mineraler. Ved hjelp av en passende teknisk behandling (som f.eks oppvarming eller ekstraksjon), kan disse fargerne da brukes i dyrefôr-produksjon i industriell skala.

For eksempel:
E141 (klorofyllinkobberkompleks) er et fargestoff avledet av pigmentet i naturen som gir planter og alger sin grønne farge.
E160b (Annatto / Bixin / Norbixin) er et pigment avledet fra frøene til achiote-treet og brukes til å gi et gult eller oransje fargestoff til mat.

Vi tilsetter ikke med vilje noen kunstige fargerstoffer i produktene våre. Til tross for alle våre forholdsregler kan det imidlertid finnes spor av kunstige fargestoffer. Faktisk er det slik at fabrikkene som produserer dette produkte også kan produsere andre produkter med kunstige fargestoff.

Vår våtmatsprodukter inneholder allerede ingen tilsatte kunstige fargestoffer, smaksstoffer og konserveringsmidler.

Ingen tilsatte kunstige fargestoff-endringen har en kosmetisk effekt på bitene, men endrer ikke noe i smak, fordøyelighet og næringsverdier av våre produkter.
Friskies ® beholder den samme gode smaken som katten elsker og smakbarhetstester er utført for å bevise dette.