Omsorg for katter

Bør jeg holde katten innendørs?

De fleste katteeiere i Europa lar katten gå ut når den vil i tillegg til å ta vare på den og mate den når den kommer hjem. Omtrent 10 % av kattene i Storbritannia og mange flere i USA lever derimot permanent inne, og dette antallet øker.

Hvorfor god hygiene er viktig ved bruk av kattetoalett

Hvis du lurer på hvor ofte du bør rengjøre kattetoalettet, kan du stille deg spørsmål om du ville like å bruke et toalett som ikke har blitt skylt ned? Svaret er ganske sikkert nei!

Ikke glem at katter er svært renslige dyr, og at luktesansen er dobbelt som ømfintlig som hos mennesker. Dette betyr at det er viktig å holde kattetoalettet rent.

Katter med løpetid: En veiledning

Kattens atferd endrer seg ofte avhengig av mange ulike faktorer, slik som habitat, kosthold og til og med været. Hormonene er likevel en av hovedårsakene til endringer i humøret, og en katt med løpetid vil endre atferd nesten fullstendig. Hvis katten din ikke er sterilisert, vil denne artikkelen beskrive de endringene katten vil oppleve i løpet av løpetiden, og vil hjelpe deg med å fastslå når katten er klar for parring. Se listen nedenfor for informasjon om atferd som katten kan ha når den har løpetid.

Slik transporterer du katten til veterinæren

Alle katter trenger minst ett besøk til veterinæren i året for å kontrollere helsen og vaksiner, men enkelte trenger en tettere oppfølging. De fleste trenger minst én operasjon (kastrering/sterilisering) i løpet av livet. Selv om enkelte katter takler dette helt fint, er turen til veterinæren en stressende opplevelse for de fleste. Ved å følge noen enkle tips kan du forenkle turen til veterinæren, og sikre en roligere opplevelse under veterinærbesøket.