Kattens helse

Forebygge forkjølelse og influensa hos katten

Katteinfluensa ligner mye på influensa hos mennesker. Katten kan ha sår hals eller rennende nese, i tillegg til nysing og feber.

Myter og misforståelser om katteinfluensa

Katteinfluensa er en vanlig sykdom som er lett å unngå. Denne artikkelen vil luke ut noen av mytene og misforståelsene omkring tilstanden, og tilby fakta og pekepinner til hvordan du kan ta vare på katten din for å unngå influensainfeksjon, i tillegg til å holde katten frisk og rask.

Slike behandler du katten mot innvollsorm

Bendelorm og spolorm er svært vanlige hos kattunger og voksne katter. Bortsett fra når katten er svært infisert med orm vil den ikke ha spesifikke tegn, men omfattende ormeinfeksjon kan føre til irritasjon rundt endetarmsåpningen, utspilt mage, vekttap og oppkast og diare (noen gager med orm).

Faktaark om FIV (Feline AIDS)

Feline immunodeficiency virus (FIV) er en alvorlig virusinfeksjon hos katter. Selv om det ligner på HIV (AIDS) hos mennesker, er FIV artsspesifikk, noe som betyr at det bare kan overføres mellom katter, ikke til mennesker eller andre dyr.

Forebygge parasittinfeksjon: Forebyggende tiltak mot parasitter hjemme

Mens vi elsker å dele hjemmet vårt med katten, er kattens parasitter ikke like velkomne! Mens mange av kattens parasitter er spesifikke for katten, kan enkelte også være skadelige for mennesker.