Vanlige problemer og symptomer

Slik finner du ut om katten har leddproblemer

Etter hvert som katten vokser til og blir eldre, kan den oppleve å bli litt stivere enn på sine yngre dager. Hos eldre katter kommer dette til syne som redusert fysisk aktivitet og mer søvn. Mens katten globalt sett kan være i god form for alderen, er det viktig å se etter tegn på leddproblemer.

Hvorfor nyser katten?

“Hvorfor nyser katten min?” kan være et spørsmål du har stilt deg. Mens et nys i ny og ne fra katten er helt normalt og ingen grunn til bekymring, kan hyppig nysing fange oppmerksomheten. For mennesker er nysing en normal respons til irritasjon i nesen, det er kroppens måte å kvitte seg med irriterende stoffer i luftveiene på.

Diaré hos katten Hva du kan gjøre

Hvis du legger merke til at katten går oftere til kattetoalettet, og at avføringen er mer flytende eller i større mengder enn vanlig, kan det hende den har diaré. Diaré defineres som en økning i mengden avføring, avføringshyppighet eller flytende innhold i avføringen, noe som fører til usammenhengende avføring.

Katten kaster opp - hvorfor?

De fleste katteiere vil være vant til at katte kaster opp av og til uten bli spesielt bekymret. Oppkast fra tid til annen er vanligvis forårsaket av et mindre problem slik som for stort matinntak eller for stor aktivitet like etter måltidet.

Slik forbedrer du kattens ånde

Dårlig ånde (kjent som halitosis) hos katten kan være forårsaket av mange ulike helseproblemer. Hvis kattens ånde har en svært sterk eller ubehagelig lukt, bør du snakke med veterinæren om mulige årsaker og hvordan du kan behandle det.