​​

Atferd og trening

 • Lekestund som mosjon

  Det er viktig for katter å leke – fra de er kattunger og helt til de er gamle. Å leke med katten er faktisk en av de beste sidene ved å ha katt. Det gir også store helsefordeler, og oppmuntrer katten til å være aktiv, holde seg rask og rørlig, og opprettholde en slank kroppstilstand. Enda viktigere er at det kan oppmuntre katten til å uttrykke sine naturlige jaktinstinkter, samtidig som det er trygt for fugler og mus. Kattens lekne atferd kan være søt og morsom for dere begge!

  MER INFORMASJON

 • Slik lærer du opp katten

  I motsetning til den alminnelige oppfatningen er det mulig å lære opp katten i noen nyttige ferdigheter. Katter kan læres opp til å gjenkjenne navnet sitt, og å komme på kommando. Dess tidligere du starter med opplæringen, dess større er sjansen for å lykkes. Men katter er individer, og hver enkelt vil reagere ulikt når opplæringen begynner. Noen vil ignorere deg eller se på deg som du er gal, mens andre vil være nysgjerrige og ivrige. Bare husk at du må være tålmodig – og forsiktig: det kan like godt hende at katten lærer opp deg.

  MER INFORMASJON

 • Å forstå katten

  Som enhver katteeier vil fortelle deg, er katter kompliserte skapninger med en lang rekke følelsesmessige behov. Å forstå dem er nøkkelen til å bygge opp en lykkelig relasjon, og her finner du råd om hvordan du skal komme nærmere katten din ved å forstå dens luner og følelser, samt hvordan du kan hjelpe den å takle stress, frykt og andre negative følelser. Her finner du også informasjon om de fysiske og følelsesmessige endringene katten din vil gå gjennom når den eldes, og hva du kan gjøre for å hjelpe den.

  MER INFORMASJON

 • Hva prøver katten å fortelle deg?

  Lær deg hva katten forsøker å fortelle deg, og hvordan du skal håndtere vanskelig atferd.

  MER INFORMASJON