Burmilla

Burmilla

Burmilla-rasen har en mellomstor kroppsform, tilsvarende burmesere, med en kraftig, muskuløs kropp og en sterk, rett rygg. Hunner er mye mindre og finere enn hanner. Hodet har en noe avrundet kuppel, en kileformet snute og brede ører. De uttrykksfulle øynene kan ha hvilken som helst farge fra gull til grønn. Pelsen er kort og tettsittende med en blek underpels og også mørkere farger på tuppen av hårene over resten av kroppen, og et tydelig "M"-merke i pannen.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Burmilla et korthåret medlem av den asiatiske katterasegruppen. Rasen ble skapt i 1981 ved en utilsiktet paring mellom en chinchilla-hann og en lillafarget hunn-burmeser. Kattungene så og oppførte seg som burmesere, men de hadde den fantastiske sølvfargen og tuppmerkene til chinchilla-rasen. Faktisk fikk kullet så stor interesse at paret fikk pare seg igjen, hvorfra en ny rase ble dannet.

Opprinnelsesland

Storbritannia

Personlighet

Burmilla-rasen er mindre høylytte enn burmesere, men ikke så rolig som chinchilla-rasen. Burmilla-katter elsker oppmerksomhet og å være en del av familien, selv om de kan være ganske krevende og ofte følge etter eierne rundt i huset. Som de fleste asiatiske katter er burmilla-katter veldig intelligente, og kan ofte løse problemer, som for eksempel hvordan man åpner dører.

Helse

Det er ingen spesielle lidelser knyttet til asiatiske katter i veterinærlitteraturen, men de kan ha en tendens til å utvikle sykdommer som forbindes med burmesere. Enkelte linjer av denne rasen ser ut til å være mer utsatt for diabetes mellitus enn andre raser.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Den korte, tettsittende pelsen krever ikke mye stell, selv om de setter pris på den oppmerksomheten som følger med pelsstell. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.