​​

Mat og næring

 • Slik mater du katten

  Katter trenger et næringsmessig balansert kosthold som møter deres behov hele livet igjennom, fra kattunge til senior. Derfor er det viktig å kjenne til hvordan og når behovene endrer seg, og hva du kan gjøre for å innfri dem. Kostholdet er avgjørende for å holde seg frisk, og denne delen inneholder alt du trenger å vite om hvordan du gir katten et 100 prosent komplett kosthold som er med på å gi den et langt og energisk liv.

  MER INFORMASJON

 • Å velge riktig mat til katten

  Hver katt er unik. Hver har sin egen særlige personlighet, ting den liker, misliker og trenger. Og akkurat som mennesker har katter spesifikke næringsbehov også. Visste du at en katt må få 41 ulike næringsstoffer bare fra maten? Mye kan avhenge av alder, livsstil og helse. Det er derfor ikke overraskende at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse i kosten enn en mindre aktiv eldre katt. Det meste av dyrematen som produseres i dag, tilbyr et voksende utvalg av spesialoppskrifter som er designet for å møte presise og varierende behov hos ulike katter. Slik at du kan være sikker på at du får den riktige balansen for katten din.

  MER INFORMASJON

 • Slik mater du voksne katter

  Når katten når voksen alder rundt tolv måneder (dette varierer med rase), er det på tide å finne en regelmessig matingsrutine. For å opprettholde en optimal kroppstilstand må kattens kosthold omfatte riktig balanse av de fem store næringsgruppene: proteiner, fett og oljer, mineraler, vitaminer og karbohydrater. Alt produsert komplett dyrefôr av god kvalitet bør gi katten denne grunnleggende næringsbalansen.

  MER INFORMASJON

 • Slik mater du kattungen

  Kattunger har mye voksing foran seg, og det går raskt unna. Innen seks måneder har kattungen nådd 75 prosent av total kroppsvekt, derfor er det viktig å gi dem næringsrik kattemat.

  MER INFORMASJON