Boxer

Boxer

Boxer er en mellomstor, svært muskuløs og robust hund med et dypt bryst. De har kort snute og en litt oppovervendt hake. Fargen på den korte pelsen kommer i lysebrun og brungul, som regel med hvite merker. De kan også være helt hvite i fargen. Gjennomsnittlig høyde på voksne hanner er 57–63 cm og vekten er 30–32 kg. Voksne tisper skal ideelt ha en høyde på 53–59 cm og veie mellom 25 og 27 kg.

Boxer
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Boxer
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Boxer
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Bokserhunden ble avledet fra to mastiff-hunder som ble brukt som jakthunder i middelalderen i Tyskland. Disse hundene var vant til å jakte svin, bjørn og hjort. Boxerens forfedre ble også brukt til oksekamp da dette ble en populær sport. På 1800-tallet ble disse rasene krysset med bulldog, og boxerhunden ble skapt.

Personlighet

Boxerhunder forblir valpelignende gjennom livet, noe som gjør dem nokså strevsomme å ha med å gjøre! Rasen er livlig, sterk og lojal, og et flott kjæledyr for hele familien, både voksne og barn. Den kan imidlertid være noe utagerende, så den passer kanskje ikke optimalt i hjem med veldig små barn. Selv om de er fryktløse og veldig selvsikre, er de ikke de første som går til kamp, men de mer enn kapable til forsvare seg selv om de må. De kan være svært destruktive hvis de blir forlatt alene alene hjemme i lange perioder.

Helse

Boxerhunder er utsatt for en rekke potensielt alvorlige sykdommer, spesielt hjerteproblemer og kreft. Å kontrollere at hundene har blitt avlet fra linjer som er fri for disse spesifikke helseproblemene, vil bidra til å redusere sannsynligheten for at dette forekommer.

Mosjon

Boxer er en rase med høy energi som krever mye mosjon – de elsker å løpe rundt på åpne områder og jage baller og frisbee. Minst to timer hver dag anbefales.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Boxere har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Boxerens pels er lett å holde ren, da den er veldig kort. En børstehanske av gummi kan brukes en gang i mellom for å holde pelsen i god stand.