Bracco italiano

Bracco italiano

Bracco italiano er en stor, sterk, muskuløs, aktiv hund med fin, kort pels. De har et tydelig formet hode, lange ører og et velutviklede hakeparti. De kan være oransje og hvite, oransje roan, kastanjebrune og hvite eller kastanjebrun roan i fargen. Voksne hanner er 58–67 cm høye, og tispene skal ideelt måle 55–62 cm. Vekten skal være i området 25–40 kg avhengig av hundens høyde.

Bracco italiano
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Bracco italiano
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Stående fuglehunder
Bracco italiano
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Dette er en gammel rase som har blitt dokumentert i malerier og skrifter så langt tilbake som 300–400 år f.Kr. Den antas å ha oppstått ved en krysning av en mastiff-hund med en egyptisk fårehund. På 1700-tallet utviklet italienske jegere bracco italiano for jakt, sporing og lokalisering av byttedyr. Før gevær ble brukt til jakt, pleide disse hundene å drive byttedyret inn i jegerens nett. Den første av disse hundene kom til Storbritannia på slutten av 1980-tallet, og de er fortsatt få i antall.

Personlighet

Dette er intelligente, trofaste og kjærlige hunder som går godt overens med både barn og andre hunder. De er best tilpasset en aktiv livsstil på landet og trives når de får være både arbeids- og familiehunder samtidig. Selv om de er ivrige etter å lære og å tilfredsstille eieren, må man huske at denne hunden er følsom, slik at treningen bør utføres på en mild måte. Dette er ikke den beste rasen for en nybegynner / førstegangs hundeeier.

Helse

Som mange andre raser kan bracco italiano lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Bracco italiano er en naturlig friluftshund som liker lange gå- og løpeturer på landet. De elsker å svømme og hente, og kan bli nokså utagerende hvis de ikke får nok mosjon! Minst to timer mosjon hver dag anbefales for voksne hunder.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Bracco-hunden har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Pelsen på bracco italiano er glatt og kort, og krever derfor lite stell. Eventuelle døde eller løse hår kan fjernes ved hjelp av en børstehanske en gang i uken eller der omkring.