Bullterrier

Bullterrier

Bullterrier er en sterkt bygget, dypbrystet muskuløs hund. De har et langt, sterkt eggformet hode med romersk nese. Den vanligste fargen for denne rasen er hvit, ofte med fargede merker på hodet eller noen ganger på ryggen. De kan også være svarte, brungule, røde, lysebrune eller trefarget. Voksne har en høyde på ca. 45 cm og vekt 33 kg.

Bullterrier
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Bullterrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Terriere
Bullterrier
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Denne hunden er en krysning av bulldog og terrier. De er nå en av de mest populære hundene i Storbritannia og har vist seg å være en uklanderlig vakthund. Miniatyrbullterrier har eksistert like lenge som standardtypen og ble anerkjent som en separat rase av British Kennel Club i 1939.

Personlighet

Bullterriere er vennlige hunder med en tilsynelatende herlig sans for humor. De kan være sta og er ikke ideelle hunder for førstegangseiere. Som rase er de generelt rolige. Dette er veldig kjærlige hunder som elsker selskap, så det er ikke lurt å la dem være alene i lange perioder, da de med sine sterke kjever kan forårsake mye skade hvis de begynner å kjede seg.

Helse

Døvhet er det vanligste helseproblemet for denne rasen, som oftest oppstår i hos hvite bullterriere. Hunder kan testes for døvhet fra ung alder. Arvelige nyreproblemer og hjerteproblemer kan oppstå, og hudsykdommer oppstår relativt ofte.

Mosjon

Bullterriere er en aktiv rase som krever en god del mosjon, både fritt løp og mer fokusert løpetrening. En times daglig mosjon bør betraktes som et minimum, men denne rasen vil gjerne akseptere mer!

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Bullterrier er en enkel rase når det kommer til stell. Den korte pelsen kan stelles med en børstehanske omtrent en gang i uken for å fjerne døde hår.