Miniatyrbullterrier

Miniatyrbullterrier

Miniatyrbullterrier er identisk med vanlig bullterrier i alt bortsett fra størrelsen, og voksne hunder har en høyde på under 35,5 cm og vekt på rundt 11–15 kg. Dette er en muskuløs kraftpakke av en hund med et eggformet hode. Den korte pelsen kommer i en rekke fargekombinasjoner, inkludert hvit, svart, brungul, rød, lysebrun og trefarget. Se rasestandarden for flere detaljer.

Miniatyrbullterrier
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Miniatyrbullterrier
  • Røyting: Moderat
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Miniatyrbullterrier
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Små eksemplarer av bullterrier ble selektivt avlet frem fra begynnelsen av 1800-tallet for å produsere miniatyrbullterrieren, en hund som både fungerte som rottefanger og følgesvenn. Den større "bully" viste seg imidlertid å være mer populær, og manglende interesse for varianten i mindre størrelse på begynnelsen av 1900-tallet førte til at den ble fjernet fra Kennel Club-raseregisteret i 1918. Heldigvis fortsatte dedikerte raseentusiaster å holde rasen i live, og en egen klubb ble dannet i 1938.

Personlighet

Miniatyrbullterrier er kjent for sin forkjærlighet for mennesker og er full av moro og iver, men den kan være sta hvis den ikke motiveres på riktig måte. Den er kanskje mindre enn dens motstykke i full størrelse, men denne dristige, energiske hunden ser ikke ut til å bry seg om det! Dette er en stor hund i en liten kropp – og vil ikke bli skremt av større hunder. Derfor er tidlig, grundig sosialisering spesielt viktig, og det samme er trening i bånd, siden den elsker å trekke!

Helse

Døvhet er det vanligste helseproblemet for denne rasen, som oftest oppstår i hos hvite bullterriere. Hunder kan testes for døvhet fra ung alder. Arvelige nyreproblemer og hjerteproblemer kan oppstå, og hudsykdommer oppstår relativt ofte.

Mosjon

Omtrent en times mosjon per dag kreves, selv om denne rasen klarer mye mer hvis du kan tilby det.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den korte pelsen har en hard tekstur og er glanset. En mykere underpels kan ses i vintermånedene. Denne hunden krever minimalt med pelsstell – en rask gjennombørsting en gang i uken er mer enn nok. Når pelsen faller av, vil du kanskje øke dette til to eller tre ganger i uken, for å fjerne døde hår og unngå at det havner på tepper, klær og møbler!