Bulldog

Bulldog

Bulldog-rasen har en kort, robust kropp og nokså løs hud, spesielt på hode, nakke og skuldre. Et annet karakteristisk trekk er det store hodet. Bulldog kan være brungul, i nyanser av rød, lysebrun eller hvit med en eller flere av de nevnte fargene. Voksne bulldog-hunder har en høyde på 31–36 cm og veier rundt 23–25 kg.

Bulldog
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Bulldog
  • Røyting: Moderat
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Bulldog
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Bulldog-hundene kommer fra den gamle rasen bullenbeissers, en mastiff-lignende hund som ble brukt til vakt og til å angripe ville dyr i Assyria, Hellas, Egypt og Roma. Bullenbeisseren kom i forskjellige størrelser. I England ble den opprinnelig store bullenbeisseren avlet frem til å bli en mindre hund, og under Kong Johans styre (1200-tallet) begynte den sin karriere innen oksekamp. Gjennom årene ble en ideell hund for oksekamp avlet frem. Heldigvis ble slike kamper mellom okse og hund forbudt i England fra 1835, og bulldog-eiere begynte selektiv avl for å eliminere de mer aggressive elementene i rasen og etablere et godmodig familiedyr.

Personlighet

Dette er en familiehund som elsker barn, og som også kan gå fint sammen med andre kjæledyr hvis de blir introdusert for hverandre i tidlig alder. Bulldog er litt for vennlig til å være en god vakthund, men vil absolutt forsvare et familiemedlem i nød. Den kan være fredelig, tankefull, tullete, sta og ha en velutviklet sans for humor.

Helse

De vanligste helseproblemene i rasen er relatert til det meget flate ansiktet, noe som kan føre til obstruksjon av luftveiene og pusteproblemer. Overtrening og overoppheting bør derfor unngås. De er også utsatt for hudinfeksjoner, øyeproblemer og hofte- og albuedysplasi (leddtilstander som kan være smertefulle og føre til bevegelighetsproblemer).

Mosjon

Bulldog bør aldri trenes i varme midt på dagen. To relativt korte turer, i et jevnt, men ikke altfor raskt tempo, bør være tilstrekkelig.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen skal stelles med en børstehanske for å fjerne løse og døde hår, og hudfoldene må kanskje også rengjøres. Hvis rasen har en innovervendt skruhale, må du passe på at ikke halebunnen blir fuktig, da dette vil føre til bakterielle infeksjoner. Husk også å rengjøre tåreflekker og rynker.