Chesapeake bay retriever

Chesapeake bay retriever

Chesapeake bay retriever er en stor, muskuløs og kraftig hund med svømmeføtter og en vannbestandig kort og tykk pels med en fet overpels og en fin, ullaktig underpels. Pelsen er beskrevet som "dødt gress", en farge mellom strå til bregner. Rasen kan også være rød/gylden eller brun. Voksne hanner har en høyde på rundt 58–66 cm og veier mellom 29,5 og 36,4 kg. Voksne tisper har en høyde på rundt 53–61 cm og veier mellom 25 og 31,8 kg.

Chesapeake bay retriever
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Chesapeake bay retriever
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Apporterende hunder
Chesapeake bay retriever
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Chesapeake bay retriever er en amerikansk rase som ble utviklet fra britiske hunder, og som ble utviklet av nybyggerne til å arbeide i vann, hente and og andre fugler. En historie forteller at et skip med to newfoundland-valper ombord grunnstøtte ved kysten av Maryland i 1807. Valpene ble gitt til redningsmennene som en takk. Begge hundene ble parret med lokale hunder, og de resulterende valpene ble krysset med flat coated og curly coated retrievere, irsk vannspaniel og coonhund for å produsere den chesapeake-typen vi kjenner i dag.

Personlighet

Chesapeake bay retriever kan ha et selvstendig vesen, men er samtidig veldig hengivne. De elsker barn, selv om leken kan bli litt voldsom til tider. Chesapeake bay retriever er naturlig beskyttende og har et muntert og våkent syn på livet. Den setter pris på fellesskapet med andre hunder og mennesker. Dette er ikke den beste hunderasen for nybegynnere.

Helse

Som mange raser kan den lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Chesapeake bay retriever krever mye mosjon og kan utvise dårlig atferd hvis den ikke får nok aktivitet. De elsker vann, svømming og henting, og trenger minst to timer daglig mosjon. Dette er ikke den ideelle hunden for byliv eller livsstiler med lite aktivitet.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Chesapeake bay retriever har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Pelsen på chesapeake er tykk og kort med en tett ullaktig underpels. Pelsen kan være bølget, men er ikke generelt krøllete. Den føles fet når den berøres. Du anbefales ikke å vaske denne hunden, da det kan skade den vanntette pelsen. Vær også forsiktig med børsting, noe som bare skal være nødvendig når hunden røyter. Børsting vil fjerne de døde og løse hårene. Bading og overdreven børsting kan skade pelsens struktur.