Engelsk toy terrier (Black & Tan)

Engelsk toy terrier (Black & Tan)

Engelsk toy terrier er små, glatthårede svarte og brune hunder med spisse, oppreiste ører. De er litt lengre enn de er høye. Ideelt sett skal en voksen engelsk toy terrier har en høyde på 25–30 cm og vekt rundt 2,7–3,6 kg.

Engelsk toy terrier (Black & Tan)
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Engelsk toy terrier (Black & Tan)
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Engelsk toy terrier (Black & Tan)
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Engelsk toy terrier var kjent som miniatyr svart og brun terrier fram til 1960-tallet og kan spores tilbake til de svarte og brune terrierne som først ble registrert på 1500-tallet. I England på 1800-tallet var disse terrierene svært etterspurte som rottefangere på grunn av den økende rottebestanden forårsaket av den industrielle revolusjonen. De ble båret av herremennene i lommene på jakt og sendt til jorden for å jage ut rev og lignende. Konkurranser mellom terrier og veddemål om hvor lang tid hundene ville bruke på å drepe et visst antall rotter, ble populære. Etter hvert som engelsk toy terrier ble stadig mer populær og folk ønsket mindre hunder, ble det gjort mye kryssing der den minste i kullet ble brukt til avl.

Personlighet

Denne lille hunden har et spor av terrierens temperament. I det hele tatt er de kjærlige, vennlige og fullstendig hengivne til familien. De vil trives godt både i byen og på landet, og kommer godt overens med eldre barn. De bør sosialiseres med andre hunder, katter og barn fra en tidlig alder.

Helse

Engelsk toy terrier er generelt en veldig sunn rase. Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Engelsk toy terrier krever ikke mye mosjon – omtrent en halv time daglig er nødvendig for en voksen hund. De liker imidlertid lengre turer, og selv om de kan virke skjøre og svake, kan de gå kilometer etter kilometer. De liker også typiske terrier-leker!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Denne hunden har en kort, tett pels som krever lite oppmerksomhet; en børstehanske og en pussefille er egentlig alt som trengs.