Foxhound

Foxhound

Denne store, kraftige hunden har en kort pels som kommer i enhver kjent jakthundfarge. Rasen har hengende ører, et dypt bryst og en muskuløs kropp. Halen er høy, men er ikke krøllet over ryggen. Som fullvoksen har rasen en høyde på ca. 58–64 cm og veier 29–32 kg.

Foxhound
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Foxhound
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Drivende hunder og sporhunder
Foxhound
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Foxhound har blitt utviklet ved å krysse ulike jakthunder og raffinert med tilførsel av greyhound, foxterrier og til og med bulldog. Den har blitt brukt til jakt på rev siden 1800-tallet, da reven begynte å erstatte hjorten som et populært byttedyr. Foxhound ble gjerne holdt i flokker på eiendommene, slik at de kunne være med de rike på jakt, og har alltid primært vært en flokkhund til jakt, snarere enn et kjæledyr eller utstillingshund.

Personlighet

Foxhound er ekte flokkhunder. Ettersom rasen en avlet frem som jakthunder gjennom århundrer, er den ikke en ideell match med de fleste moderne hjem og livsstiler, og har utholdenhet til å løpe kilometer på kilometer hver dag – noe de fleste ikke har mulighet til å imøtekomme! Når det er sagt, kommer den godt overens med andre hunder og mennesker – også barn – og er en vennlig, sosial hund.

Helse

Foxhound er en svært hardfør rase med få vanlige helseproblemer.

Mosjon

Foxhound trenger minst to timer fri løping per dag. Denne rasen er avlet frem for å jakte hele dagen under alle slags forhold, og har derfor flott utholdenhet og trives best når den får følge nesen sin.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Foxhound har med sitt dype bryst en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte, glatte pelsen er tett og gir beskyttelse mot vær og vind, og også farer ved jakt – tornekratt og så videre. En rask gjennombørsting en gang i uken er alt som kreves for å holde pelsen i god stand.